El 69% de barcelonins estan contra la nova taxa de residus

El 8% dels enquestats s'han pronunciat a favor

Publicitat

El 69% de barcelonins estan en contra de la nova taxa municipal de residus, segons una enquesta de l’Institut Factual d’Investigacions Sociològiques Avançades (Ifisa).

El 8% dels enquestats s’han pronunciat a favor d’aquesta taxa, mentre que el 23% restant diu desconèixer la nova mesura, segons un comunicat d’Ifisa.

L’enquesta s’ha fet en la primera setmana de setembre sobre una mostra de 1.000 enquestats, dels quals el 68% té de 35 a 65 anys i el 32% restant en té de 18 a 34, amb el mateix percentatge entre homes i dones de la ciutat de Barcelona.

La taxa de recollida de residus als domicilis, i la seva inclusió i repercussió en el rebut de l’aigua, ha generat polèmica en els últims dies arran de queixes pels increments en les factures.

Publicitat

El Consistori va aprovar el 28 de febrer la nova taxa (amb el suport del Govern municipal i d’ERC, i el vot en contra de JxCat, Cs, PP i BCN Canvi), i va entrar en vigor l’1 de juliol.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes