ERC demana congelar el Consell per la República

El representant dels republicans a l'ens, Isaac Peraire, demana que no s'utilitzi com a “artefacte partidista”

Publicitat

ERC ha demanat congelar el Consell per la República fins després de les eleccions al Parlament de Catalunya. En un article remès a ‘El Món’, el representant dels republicans a l’ens, Isaac Peraire, lamenta que el Consell no ha assolit els objectius d’inscrits ni d’internacionalització marcats i admet que la sensació és “d’oportunitat perduda”. Entre les diverses dificultats amb què ha topat l’organisme Peraire destaca que el seu president, Carles Puigdemont, esdevingués “cap de cartell electoral d’un partit”, fet que dificulta que pugui tenir el caràcter de “president de tots”. Per això, convençut de la utilitat del Consell, demana que se n’aturi l’activitat i que no s’utilitzi com a “artefacte electoral i partidista”.

A l’article Peraire recorda que després de la investidura de Torra “calia resoldre el paper de Carles Puigdemont” en la nova etapa, i es va “acordar” que esdevingués president del Consell per la República. Un òrgan que “no ha tingut un camí gens fàcil” pel “context de repressió” o per la “sempre complexa entesa entre l’espai convergent i ERC”, entre d’altres.

També afirma que el Consell no ha assolit els objectius inicialment proposats, com ara el nombre d’inscrits. S’aspirava a dos milions de persones i “més de dos anys després no arribem a cent mil”. Peraire subratlla que “una de les lliçons apreses és no posar expectatives que no es poden complir”.

Tampoc s’ha assolit, al seu entendre, l’objectiu de la internacionalització, “i la sensació és d’oportunitat perduda”. El Consell, “lluny del jou de la legalitat espanyola”, pot ser “molt útil, igual que ho podria ser la figura del president Puigdemont”. A parer de Peraire, “tenir una eina forta a l’exili podria ser altament important, per al futur i per a la resolució del conflicte”, per la qual cosa li demana que dediqui “més esforços a l’acció internacional”.

Publicitat

Alhora, una altra dificultat amb què ha topat el Consell és que el seu president “esdevingués cap de cartell electoral d’un partit”. Peraire opina que Puigdemont “hauria d’haver fet un ‘Tarradellas’”, però lamenta que “la tria entre partit i país ha estat clara; ell ha escollit”.

En aquest context, el republicà considera que és “important” preservar el Consell, que “no funcionarà si és utilitzat com a artefacte electoral i partidista”. A més, “el fet que les cares de més responsabilitat dins el Consell siguin cartell electoral, no hi ajuda”.

Per tot plegat, Peraire demana que el Consell “congeli” la seva activitat fins que hagin passat les properes eleccions al Parlament, de tal manera que s’eviti la “instrumentalització electoral” de l’ens.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca