Vilallonga revela com Torra demanava canvis a Cultura per “estratègies polítiques”

Li va demanar fa mesos que cessés el secretari general

La fins ara consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga ha explicat aquest divendres que el pitjor moment dels seus 18 mesos al capdavant del Departament de Cultura va ser quan el president, Quim Torra, li va demanar que cessés el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, per “estratègies polítiques” i ho va evitar amb un “intercanvi de cromos”. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Vilallonga ha afirmat que Torra va justificar aquest dijous els tres canvis a l’executiu, en l’acte de nomenament de dos dels nous consellers, “per reforçar el Govern” i ha assegurat que ella es considera “una persona forta”.

Publicitat

Vilallonga ha relatat que li van demanar que anés a la Generalitat amb urgència i allà es va reunir amb el president i li va dir que la cessava. Ha reconegut que no se sent decebuda pel seu cessament: “Jo tinc la meva vida a la Universitat de Girona i l’Institut d’Estudis Catalans i has d’acceptar el que la vida et va posant al davant, sobreviure és una gran capacitat d’adaptació”. En qualsevol cas, ha afirmat que no s’esperava el canvi d’aquest dijous.

L’exconsellera també ha explicat que li va desitjar “molta salut i molta sort” a la nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa.

Ha reconegut que el pitjor moment dels 18 mesos com a consellera de Cultura ha estat quan volien que cessés el seu secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, un fet que finalment “no va transcendir”. “El president m’ho va demanar”, ha reconegut. Després de manifestar que “ells saben els seus motius”, ha afirmat que va ser “per estratègies polítiques, la política és un joc de rol, hi jugues o no hi jugues”, ha afegit.

“Intercanvi de cromos”

Ha assegurat que si cessava el seu secretari general “el Departament se n’anava en orris”, ja que, ha defensat, han “aconseguit moltes solucions imaginatives que no s’havien fet mai al Departament de Cultura”. Va evitar que el cessessin, ha assegurat, per “un intercanvi de cromos” que no ha volgut detallar. Després ha fet broma que no ho explicarà en unes memòries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca