Tremosa demana a Aragonès que sigui lleial amb Torra

Critica que no fes costat a Torra quan va demanar a Sánchez que recorregués al MEDE

El conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha retret al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que no donés suport públicament al president de la Generalitat, Quim Torra, quan va demanar per carta al govern espanyol que recorregués al MEDE per obtenir fons per a les autonomies, també per a Catalunya, i destinar-los a la sanitat. “Ja va tard en això”, ha dit Tremosa a Catalunya Ràdio, on ha remarcat que els recursos es necessiten “ara” i ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no respongués al president català. Sobre la fusió entre Caixabank i Bankia, Tremosa ha lamentat la “minoria molt important de bloqueig” que tindrà l’Estat i avisa del “risc” de la concentració del sector a mans de poques entitats.
Tremosa ha indicat que ja fa tres mesos que Torra va fer aquesta petició per escrit a La Moncloa perquè demanés al Mecanisme Europeu d’Estabilització recursos per a les autonomies perquè es poguessin destinar a la sanitat, tal com va suggerir el vicepresident de la CE, i a la paga extra anunciada per als sanitaris que van estar a primera línia durant el pic de la pandèmia aquesta passada primavera. En aquest sentit, ha lamentat que el govern espanyol sí hagi trobat recursos per comprar tancs o per augmentar el sou als membres de la Guàrdia Civil.

Publicitat

El conseller també ha celebrat el paper del Banc Central Europeu en aquesta crisi ja que “està salvant el sud d’Europa” evitant, en quatre setmanes, l’especulació les escalades de les primes de risc i comprant deute, ha dit.

Sobre la fusió de Caixabank i Bankia, Tremosa veu aquesta darrera entitat com una “anomalia” en el sector a nivell europeu en tractar-se d’un banc públic i ha avisat que tot i ser el “petit” en l’operació ocuparà la presidència i conservarà la seu a València, a més de disposar d’una “minoria molt important de bloqueig”. “Bankia s’havia de privatitzar en teoria, una altra lliga”, ha assenyalat Tremosa, que ha destacat que l’entitat no va seguir les recomanacions del BCE i va repartir dividends, a diferència d’altres com Caixabank o el Santander que van destinar-los a fer front als efectes de la crisi.

El conseller també ha plantejat el “risc” de les concentracions amb la fusió entre les dues entitats i “Sabadell” (sic) una eventual unió de BBVA i Santander i ha assegurat que haurien de “preocupar” als organismes de defensa de la competència. Aquesta concentració contrasta, ha afegit, amb les 600 entitats que hi ha a Alemanya o les 150 de Suècia.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca