La Llei d’amnistia guanya suports: Juristes, catedràtics i politòlegs

L'associació Amnistia i Llibertat començarà l'11 de setembre una campanya de recollida de signatures arreu del territori

Juristes, catedràtics de dret constitucional i politòlegs reunits en l’associació anomenada Amnistia i Llibertat han redactat una proposta de Llei d’amnistia per “posar fi a la repressió contra l’independentisme” i “resoldre el conflicte polític” entre Catalunya i Espanya. Segons els responsables de la iniciativa, la proposta “demostra” que l’amnistia és “possible” i que es tracta d’una qüestió “que només depèn de voluntat política”. La proposta s’ha presentat aquest dijous com a avantsala d’una campanya de recollida de signatures arreu del territori que s’engegarà l’11 de setembre per demanar que la proposta es tramiti al Congrés dels Diputats.

Publicitat

En un comunicat difós per l’entitat s’explica que la proposta de Llei consta de quatre apartats d’exposició de motius, en els quals es repassen les diferents propostes del catalanisme per resoldre el conflicte polític, s’aborda la causa de l’1 d’octubre, s’explica com des del punt de vista constitucionalista aquesta proposta d’amnistia “té cabuda en la legislació espanyola” i s’exposen els fets i les conseqüències de l’aplicació de la llei.

La politòloga Sonia Andolz, que ha participat en l’acte de presentació de la proposta a l’Ateneu Barcelonès, ha considerat que l’amnistia es pot plantejar “perquè hi ha pocs llocs al món on un Estat, que està reconegut com a democràtic, té gent a la presó per delictes tan antiquats i que no són de sang”, en referència al delicte de sedició pel qual han estat condemnats els consellers del Govern Puigdemont, la presidenta del Parlament Carme Forcadell i els líders de les entitats socials Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Dela seva banda, el catedràtic Joan Queralt ha considerat que l’amnistia és possible i que per aplicar-la “només cal voluntat política”. A més, ha afegit que en el cas espanyol no cal un canvi de règim perquè ja hi ha hagut amnisties prèvies.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca