ERC demana separar el Govern dels “debats interns”

Insta Torra a aprofitar el "compromís renovat" de Sánchez per reunir la taula de diàleg

Publicitat

La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha sostingut que és un “error que debats interns afectin” el Govern, en al·lusió a la pugna per l’espai de JxCat, que creu que ha provocat el canvi de consellers que el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer dijous.

En una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, ha defensat que ara l’executiu català ha d’estar centrat en la lluita contra la crisi derivada del coronavirus i ha insistit que “qualsevol moviment que afecti el Govern i que, per tant, afecti el país, pugui ser el més consensuat possible”.

També ha dit que ERC va rebutjar fer canvis en les seves conselleries i ha assegurat que els consellers republicans “estan dedicats al 200% a superar la crisi”.

A més, Vilalta ha reivindicat que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va aconseguir un acord amb Sánchez per reprendre la taula de diàleg sobre el conflicte a Catalunya a mitjans de setembre.

Publicitat

Per això, ha instat Torra a aprofitar que han “arrencat aquest compromís renovat” per fer possible que es torni a reunir la taula de diàleg i que durant els propers dies la delegació catalana treballi per consensuar un ordre del dia.

Per a la portaveu d’ERC, és important que aquesta segona reunió sigui útil i serveixi per avançar, i que no sigui només una foto, però ha avisat que això no només depèn d’ERC i de Sánchez, sinó que “també depèn de la part catalana i del president Torra”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca