ERC demana separar el Govern dels “debats interns”

Insta Torra a aprofitar el "compromís renovat" de Sánchez per reunir la taula de diàleg

La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha sostingut que és un “error que debats interns afectin” el Govern, en al·lusió a la pugna per l’espai de JxCat, que creu que ha provocat el canvi de consellers que el president de la Generalitat, Quim Torra, va fer dijous.

Publicitat

En una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, ha defensat que ara l’executiu català ha d’estar centrat en la lluita contra la crisi derivada del coronavirus i ha insistit que “qualsevol moviment que afecti el Govern i que, per tant, afecti el país, pugui ser el més consensuat possible”.

També ha dit que ERC va rebutjar fer canvis en les seves conselleries i ha assegurat que els consellers republicans “estan dedicats al 200% a superar la crisi”.

A més, Vilalta ha reivindicat que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va aconseguir un acord amb Sánchez per reprendre la taula de diàleg sobre el conflicte a Catalunya a mitjans de setembre.

Per això, ha instat Torra a aprofitar que han “arrencat aquest compromís renovat” per fer possible que es torni a reunir la taula de diàleg i que durant els propers dies la delegació catalana treballi per consensuar un ordre del dia.

Per a la portaveu d’ERC, és important que aquesta segona reunió sigui útil i serveixi per avançar, i que no sigui només una foto, però ha avisat que això no només depèn d’ERC i de Sánchez, sinó que “també depèn de la part catalana i del president Torra”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca