El PDeCAT condiciona el seu suport al Govern mentre juga amb el retorn de Mas

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El PDeCAT seguirà donant suport al Govern però “amb condicions”. El portaveu del partit, Marc Solsona, així ho ha explicat en declaracions a TV3 aquest divendres al matí, l’endemà que el president de l’executiu, Quim Torra, destituís les ja exconselleres Àngels Chacón -l’última amb carnet del PDeCAT-, Mariàngela Vilallonga i Miquel Buch. Solsona ha afegit que el partit estudiarà ara si els seus quatre diputats al Parlament i els quatre que manté al Congrés continuen o no al grup de JxCat. El portaveu del PDeCAT també assumeix que no hi haurà eleccions a curt termini, després de la decisió “errònia” de Torra. Solsona també ha asseverat que el partit compta amb l’expresident Artur Mas: “Jugarà el paper que vulgui jugar”.

Els 8 diputats i diputades del PDeCAT al Parlament i al Congrés es reuniran els propers dies amb el president del partit, David Bonvehí, per analitzar la seva actuació futura. “Veurem si és compatible”, ha afegit Solsona, en referència a la permanència als grups de JxCat, i a l’expulsió de Torra dels tres consellers -especialment de Chacón. El PDeCAT manté que la decisió del president de la Generalitat sobre l’exconsellera d’Empresa es deu a la seva condició de militant del PDeCAT, i no a cap altra raó.

Sobre Mas, Solsona ha reiterat que és “un dels referents i pares polítics” del PDeCAT, i que “jugarà el paper que vulgui jugar”. “El PDeCAT compta amb ell”, ha afegit Solsona, que ha insistit que el partit explorarà les diferents possibilitats perquè els “actius” de la formació tinguin la “màxima expressió” al projecte nacionalista.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca