El PDeCAT condiciona el seu suport al Govern mentre juga amb el retorn de Mas

El PDeCAT seguirà donant suport al Govern però “amb condicions”. El portaveu del partit, Marc Solsona, així ho ha explicat en declaracions a TV3 aquest divendres al matí, l’endemà que el president de l’executiu, Quim Torra, destituís les ja exconselleres Àngels Chacón -l’última amb carnet del PDeCAT-, Mariàngela Vilallonga i Miquel Buch. Solsona ha afegit que el partit estudiarà ara si els seus quatre diputats al Parlament i els quatre que manté al Congrés continuen o no al grup de JxCat. El portaveu del PDeCAT també assumeix que no hi haurà eleccions a curt termini, després de la decisió “errònia” de Torra. Solsona també ha asseverat que el partit compta amb l’expresident Artur Mas: “Jugarà el paper que vulgui jugar”.

Els 8 diputats i diputades del PDeCAT al Parlament i al Congrés es reuniran els propers dies amb el president del partit, David Bonvehí, per analitzar la seva actuació futura. “Veurem si és compatible”, ha afegit Solsona, en referència a la permanència als grups de JxCat, i a l’expulsió de Torra dels tres consellers -especialment de Chacón. El PDeCAT manté que la decisió del president de la Generalitat sobre l’exconsellera d’Empresa es deu a la seva condició de militant del PDeCAT, i no a cap altra raó.

Sobre Mas, Solsona ha reiterat que és “un dels referents i pares polítics” del PDeCAT, i que “jugarà el paper que vulgui jugar”. “El PDeCAT compta amb ell”, ha afegit Solsona, que ha insistit que el partit explorarà les diferents possibilitats perquè els “actius” de la formació tinguin la “màxima expressió” al projecte nacionalista.

- Publicitat -

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Breus

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

L’ANC adverteix de l’augment de discursos i delictes d’odi contra “la minoria catalana”

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha advertit aquest divendres de l'augment dels discursos d'odi i de l'ús de delictes d'odi "contra la minoria...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca