Rufián acusa Torra d’instal·lar “la guerra civil” de Junts i el PDeCAT al Govern

"Nosaltres volem governar, gestionar, liderar --ha subratllat--. No volem entrar molt en la cuina de cadascú, però traslladar les baralles internes a la primera institució de Catalunya resulta bastant inconvenient"

Publicitat

El portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián, ha qüestionant la remodelació del Govern portada a terme pel president de la Generalitat, Quim Torra, doncs considera “contraproduent” i “inconvenient” traslladar a les institucions la “guerra civil” desfermada a l’espai polític de l’antiga Convergència.

En roda de premsa al Congrés després de reunir-se al Palau de la Moncloa amb el president Pedro Sánchez, el dirigent d’ERC ha vinculat els canvis al govern català amb la crisi oberta a Junts després que Carles Puigdemont hagi decidit trencar amb el PDeCAT per apostar per un nou partit.

Segons Rufián, “seria bo i convenient” que dins el govern català “tothom” tingués clar que la prioritat és “intentar controlar una pandèmia i els efectes que comporta” en comptes de “voler governar per controlar un partit i els seus càrrecs”. “És contraproduent traslladar la guerra civil interna que es pugui tenir a Convergència, es digui com es digui, a la primera institució del país”, ha assenyalat.

El dirigent d’ERC ha negat que Torra hagi proposat a Pere Aragonès canviar també consellers republicans, i ha volgut deixar clar que la seva formació està dedicada a aportar solucions i propostes, en comptes de traslladar “embolics” de partit. “Nosaltres volem governar, gestionar, liderar –ha subratllat–. No volem entrar molt en la cuina de cadascú, però traslladar les baralles internes a la primera institució de Catalunya resulta bastant inconvenient”.

Publicitat

Finalment, ha aprofitat per cridar l’atenció sobre el “curiós” fet que Torra hagi emprès aquesta “purga”, no per un cas de corrupció com va ser el 3% que va afectar de ple a Convergència, sinó “pel control del partit”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes