Rufián acusa Torra d’instal·lar “la guerra civil” de Junts i el PDeCAT al Govern

"Nosaltres volem governar, gestionar, liderar --ha subratllat--. No volem entrar molt en la cuina de cadascú, però traslladar les baralles internes a la primera institució de Catalunya resulta bastant inconvenient"

El portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián, ha qüestionant la remodelació del Govern portada a terme pel president de la Generalitat, Quim Torra, doncs considera “contraproduent” i “inconvenient” traslladar a les institucions la “guerra civil” desfermada a l’espai polític de l’antiga Convergència.

Publicitat

En roda de premsa al Congrés després de reunir-se al Palau de la Moncloa amb el president Pedro Sánchez, el dirigent d’ERC ha vinculat els canvis al govern català amb la crisi oberta a Junts després que Carles Puigdemont hagi decidit trencar amb el PDeCAT per apostar per un nou partit.

Segons Rufián, “seria bo i convenient” que dins el govern català “tothom” tingués clar que la prioritat és “intentar controlar una pandèmia i els efectes que comporta” en comptes de “voler governar per controlar un partit i els seus càrrecs”. “És contraproduent traslladar la guerra civil interna que es pugui tenir a Convergència, es digui com es digui, a la primera institució del país”, ha assenyalat.

El dirigent d’ERC ha negat que Torra hagi proposat a Pere Aragonès canviar també consellers republicans, i ha volgut deixar clar que la seva formació està dedicada a aportar solucions i propostes, en comptes de traslladar “embolics” de partit. “Nosaltres volem governar, gestionar, liderar –ha subratllat–. No volem entrar molt en la cuina de cadascú, però traslladar les baralles internes a la primera institució de Catalunya resulta bastant inconvenient”.

Finalment, ha aprofitat per cridar l’atenció sobre el “curiós” fet que Torra hagi emprès aquesta “purga”, no per un cas de corrupció com va ser el 3% que va afectar de ple a Convergència, sinó “pel control del partit”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca