La taula de diàleg torna a tenir data

Rufián anuncia un acord amb Sánchez per convocar la taula de diàleg a mitjans de setembre

Publicitat

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha anunciat un acord amb el president espanyol Pedro Sánchez per reprendre les reunions de la taula de diàleg sobre Catalunya i, a falta que els dos governs acordin una data, els republicans ja parlen de celebrar-la a mitjans de setembre.

Després d’una reunió de poc més d’una hora a La Moncloa, Rufián ha comparegut en roda de premsa al Congrés i, segons ha dit, la principal coincidència ha estat el desig de reprendre aquest diàleg sobre el futur de Catalunya.

La taula de diàleg va ser el compromís que ERC va arrencar al PSOE per permetre la investidura de Sánchez, però només es va arribar a fer una primera reunió, abans de la crisi sanitària. Dimarts, el Govern central va reiterar la seva disponibilitat per reunir-se i va dir que “el problema” per posar una data era Quim Torra.

Per Rufián, el fet que les converses es reprenguin és “molt positiu” perquè és hora de “passar de la foto, que està bé i és didàctica, a una cosa efectiva, a la utilitat”. La data correspon als dos governs però, a parer seu, la idea és celebrar aquesta segona cita a mitjans de setembre.

Publicitat

Sobre si serà abans o després del dia 17, quan està previst que el Suprem resolgui el recurs de Torra contra la seva condemna d’inhabilitació, Rufián ha assegurat que és “poc prudent” concretar un dia, perquè afecta dos governs i quatre partits. “Entenem que seria bo com més aviat possible”, ha insistit, després de remarcar que hi ha una “finestra d’oportunitat” i que la pandèmia no pot posposar els altres problemes, com el “conflicte polític” de Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca