La religió islàmica arriba a les escoles públiques

El Govern implantarà aquest curs un pla pilot

La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha creat un pla pilot per impartir Religió islàmica en centres educatius públics durant el curs 2020-2021, que es preveu que s’imparteixi “preferentment” en el primer curs de Primària i en el primer curs d’ESO.

Publicitat

Segons una resolució publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) recollida per Europa Press, la implantació d’aquest pla pilot tindrà lloc en centres de quatre serveis territorials: el Consorci d’Educació de Barcelona, Baix Llobregat (Barcelona), Girona i Tarragona.

Cada àrea educativa disposarà d’un docent per atendre als centres de Primària i Secundària, en funció de les peticions d’assistència a la matèria de Religió islàmica que hagin formalitzat els pares o tutors en la matrícula.

El pilot preveu que la matèria s’imparteixi preferentment tant en el primer curs de Primària com en el d’ESO, però si el professorat que la dóna té horari disponible, es podrà impartir en altres cursos, començant pels més baixos fins a esgotar l’horari lectiu.

L’organització de grups de la matèria ha de seguir els mateixos criteris que els utilitzats per a Religió catòlica, i el nombre màxim ha de ser l’establert en la normativa vigent per a l’etapa corresponent, podent agrupar-se alumnes de diferents grups o de diferents nivells.

La Generalitat ha assenyalat que el currículum de Religió islàmica està definit pel Govern central i que la programació s’insereix en el desplegament de les competències associades a l’àmbit de valors socials i cívics i el de cultura i valors.

Educació ha subratllat que la matèria ha de reflectir “les llengües i les cultures de les famílies musulmanes a Catalunya”, així com la realitat que engloba a musulmans i no musulmans, homes i dones de diferents procedències geogràfiques i culturals, per transmetre a l’alumnat la perspectiva d’inclusió i l’educació en la diversitat.

Professorat

La Comissió Islàmica d’Espanya designarà al professorat de la matèria, que haurà de tenir una titulació acadèmica igual o equivalent a la d’un docent d’una altra àrea i capacitat lingüística ajustada a la normativa reguladora, i correspon a la Conselleria d’Educació contractar aquest docent designat.

El professorat contractat queda sotmès al règim disciplinari que s’aplica al personal docent dels centres depenents de la Generalitat, pot participar en activitats de formació i programes convocats per Educació, forma part del claustre de professors i haurà de disposar de la certificació negativa del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

En una conferència al desembre, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va avançar que s’estava estudiant un pla pilot amb la comunitat islàmica, i va reivindicar “replantejar” l’ensenyament confessional de la religió a l’escola advocant per una assignatura de cultura i fet religiós i moral, però va dir que fins que no fos possible oferiria el seu ensenyament en funció de la viabilitat i la demanda per posar a les confessions en igualtat de condicions amb la catòlica.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca