Illa treu pit de la situació de la pandèmia a Espanya

"No és tan diferent" a la d'altres països europeus

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que, tot i que Espanya és el país amb més contagis de covid-19 a Europa, la situació “no és tan diferent” a la de la resta de regions europees, on també han “augmentat els casos”.

“La situació d’Espanya no és tan diferent a la dels països europeus del nostre entorn, perquè hi ha hagut un increment de la mobilitat, tot i que és cert que a Espanya el turisme és un factor molt important”, ha dit el ministre en una entrevista a Antena 3 que ha recollit Europa Press.

A més, Illa ha atribuït l’augment dels casos de contagis a l’increment de proves PCR que s’ha anat produint aquests darrers mesos i setmanes. I és que, tal com ha recordat ja se n’han més de 560.000 i alguns dies fins a 85.000, “el doble” de les que es feien quan va acabar l’estat d’alarma.

“S’està fent un esforç de detecció precoç de la covid-19 molt important, tot i que la mobilitat ha comportat un increment important dels casos”, ha recalcat Illa, després de comentar que la situació “no és comparable” a la que es va viure al març o l’abril.

Publicitat

No obstant això, i després de recordar que actualment la pressió hospitalària se situa en el sis per cent, hi ha menys morts, la meitat dels casos són asimptomàtics i els nous contagis es produeixen en gent més jove, Illa ha avisat que la situació serà “preocupant” quan s’hagin d’alterar les operacions que s’han programat.

“El que seria un primer senyal de preocupació és que calgués alterar les operacions programades. Això ara com ara no ha passat, però la situació està com està i cal prendre mesures, com ja ho han anat fent les comunitats autònomes, amb el suport del govern, per estabilitzar l’increment de casos”, ha argumentat el ministre de Sanitat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca