Illa treu pit de la situació de la pandèmia a Espanya

"No és tan diferent" a la d'altres països europeus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que, tot i que Espanya és el país amb més contagis de covid-19 a Europa, la situació “no és tan diferent” a la de la resta de regions europees, on també han “augmentat els casos”.

Publicitat

“La situació d’Espanya no és tan diferent a la dels països europeus del nostre entorn, perquè hi ha hagut un increment de la mobilitat, tot i que és cert que a Espanya el turisme és un factor molt important”, ha dit el ministre en una entrevista a Antena 3 que ha recollit Europa Press.

A més, Illa ha atribuït l’augment dels casos de contagis a l’increment de proves PCR que s’ha anat produint aquests darrers mesos i setmanes. I és que, tal com ha recordat ja se n’han més de 560.000 i alguns dies fins a 85.000, “el doble” de les que es feien quan va acabar l’estat d’alarma.

“S’està fent un esforç de detecció precoç de la covid-19 molt important, tot i que la mobilitat ha comportat un increment important dels casos”, ha recalcat Illa, després de comentar que la situació “no és comparable” a la que es va viure al març o l’abril.

No obstant això, i després de recordar que actualment la pressió hospitalària se situa en el sis per cent, hi ha menys morts, la meitat dels casos són asimptomàtics i els nous contagis es produeixen en gent més jove, Illa ha avisat que la situació serà “preocupant” quan s’hagin d’alterar les operacions que s’han programat.

“El que seria un primer senyal de preocupació és que calgués alterar les operacions programades. Això ara com ara no ha passat, però la situació està com està i cal prendre mesures, com ja ho han anat fent les comunitats autònomes, amb el suport del govern, per estabilitzar l’increment de casos”, ha argumentat el ministre de Sanitat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca