Buch demana als Mossos una reflexió sobre seguretat i llibertat

"Fins i tot, cal saber que el cos dels Mossos és el més ben valorat pels ciutadans en el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) en la gestió de la covid i, alhora, té un volum de crítica important"

Publicitat

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha reclamat aquest dimecres una reflexió sobre seguretat i llibertat que ajudarà a fixar “les bases de l’acció dels cossos de seguretat del nostre país en aquest àmbit”.

Així ho ha afirmat en la inauguració telemàtica de la IX Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) amb el títol ‘Llibertat i Seguretat’, al costat de la directora, Montserrat Royes.

Buch ha indicat que aquesta reflexió sobre la seguretat i la llibertat és “un debat que va ser actual fa anys, que ho és ara i que ho continuarà sent en el futur”.

El titular d’Interior ha reflexionat “per què la gent valora tant la seguretat i alhora és crítica amb les actuacions policials”.

Publicitat

“Fins i tot, cal saber que el cos dels Mossos és el més ben valorat pels ciutadans en el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) en la gestió de la covid i, alhora, té un volum de crítica important”.

Sobre les jornades, ha avançat que s’abordarà aquest binomi llibertat-seguretat des d’una visió institucional i de polítiques públiques, des de l’àmbit dels valors i les percepcions, i es valoraran els nous riscos que es plantegen en matèria de seguretat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes