La CUP es retira com a acusació popular del cas 3%

Creuen que una altra investidura implicaria acatar la inhabilitació de Torra

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha anunciat aquest dimarts que la seva formació es retira com a acusació popular del cas de presumpte finançament irregular de CDC, el cas 3%, després de tres anys d’instrucció, perquè ja han complert “amb tots els objectius”.

Publicitat

En una conferència de premsa al Parlament, Sirvent ha assenyalat que la CUP passa el relleu a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) perquè es presenti com a acusació popular i “com a administració perjudicada” pels possibles delictes comesos.

Sirvent ha destacat que la lluita contra la corrupció de la CUP “és inqüestionable” i que després de tres anys com a acusació popular han aconseguit donar veu a les administracions perjudicades i estar presents en la fase judicial per esclarir els fets.

En nom de l’equip municipal de la CUP Sant Cugat, la tinent d’alcalde Lourdes Llorente ha sostingut que com a administració pública “no només tenen l’obligació de presentar lemes en campanyes, sinó de participar activament en aquests procediments” contra la corrupció.

“Per ajudar a investigar aquests delictes, hem de tenir una actitud activa en l’exercici dels drets penals i civils, i no deixar només en mans de tercers la resta del procediment”, ha afegit.

Inhabilitació Torra

Preguntada per l’escenari de les eleccions catalanes davant una possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, Sirvent ha instat el màxim nombre d’actors polítics i socials a arribar a un consens sobre “com culminar aquesta legislatura”.

Per ella, una altra investidura implicaria acatar aquesta inhabilitació: “Hem de fer que aquest fet repressiu concret no torni a ser un altre vodevil com el que ens hem trobat altres vegades quan hi ha hagut la suspensió de determinats representants represaliats”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca