ERC no coneix la data de les eleccions

El vicepresident assegura que la crisi de la covid-19 ha aparcat les divergències entre els socis de govern

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, que ha recollit Europa Press, que no coneix la data de les properes eleccions catalanes i que el president Quim Torra no li ho ha comunicat.

Publicitat

Torra va afirmar dilluns en una entrevista a TV3 que sabia “perfectament” i des de fa mesos la data de les eleccions, tot i que va preferir no donar-la a conèixer i va afirmar que, a parer seu, els comicis s’han de convocar en funció de l’interès de Catalunya i del prestigi de la institució de la Generalitat.

Aragonès, de la seva banda, ha explicat aquest dimarts que ha traslladat a Torra que ha de ser ell, “i no pas el jutge Marchena”, qui convoqui les eleccions; i que els comicis s’han de promoure des de Catalunya; encara que ha afirmat que desconeix els plans del president.

Amb tot, el vicepresident i conseller d’Economia, ha assegurat que la pandèmia del coronavirus ha fet que els socis de govern deixin de banda les seves possibles divergències: “Les diferències que pugui haver-hi queden petites davant la magnitud de dirigir Catalunya davant aquesta situació que hem patit”.

També ha assegurat que comparteix amb Torra la visió que no hauria de ser inhabilitat per haver mantingut la pancarta a favor dels presos a la façana de la Generalitat, i ha defensat una resposta “conjunta i àmplia” en cas que el Tribunal Suprem inhabiliti el president.

També ha recordat que, en cas d’inhabilitació, el vicepresident no assumeix la presidència de la Generalitat, sinó que el càrrec quedaria vacant i ell n’assumiria les funcions de manera “interina i mínima”; i ha negat que ERC tingui la intenció de proposar un candidat a la presidència si el Tribunal Suprem decideix en contra de Torra.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

A finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha afirmat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i...

L’ANC inicia aquest dilluns la consulta per ratificar la seva estratègia per incidir en les eleccions

L'ANC ha iniciat aquest dilluns la consulta telemàtica perquè els socis de l'entitat votin per ratificar l'estratègia per incidir en les eleccions catalanes del...

Forcadell no creu que superar el 50% dels vots independentistes canviï “res” pel que fa al Gobierno

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha admès aquest dilluns que és important que els partits independentistes superin el llindar del 50% dels vots en...

Calvet i Borràs rebaixen la importància de superar el 50% dels vots

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, tots dos candidats a les primàries de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca