Iceta lamenta que la política catalana s’estigui “degradant”

La formació cancel·la la Festa de la Rosa del PSC per la situació sanitària

Publicitat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest dilluns que la situació política a Catalunya “s’està degradant”, motiu pel qual ha apostat per un canvi de govern i ha reclamat que es convoquin eleccions tan aviat com sigui possible.

“Estem davant d’un govern dividit, d’uns socis enfrontats entre ells i amb un dels socis escindint-se, trencant-se per dins. Realment estem davant d’un govern en descomposició”, ha dit en roda de premsa en relació amb la denúncia del PDeCAT contra el nou partit de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per la propietat de les sigles JxCat.

Davant d’aquesta situació, Iceta ha recalcat que el Govern ha de practicar el diàleg, la col·laboració i impulsar els acords “més amplis possibles, Catalunya endins i Catalunya enfora”.

Segons Iceta, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el conjunt de l’executiu català “provoquen la deterioració institucional” amb les seves actuacions després del ple sobre la monarquia al Parlament, en el qual Torra va demanar la destitució del secretari general de la cambra catalana, Xavier Muro, per excloure del Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (Bopc) la publicació de cinc passatges de propostes de resolució que s’havien aprovat.

Publicitat

D’altra banda, ha anunciat que la Comissió Executiva del PSC, d’acord amb la formació socialista del Baix Llobregat (Barcelona), ha decidit cancel·lar l’acte de la Festa de la Rosa del PSC a causa de la situació sanitària.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes