El PDeCAT a la deriva

Les baixes es multipliquen

Publicitat

Els regidors del PDeCAT a l’Àrea Metropolitana de Barcelona es donaran de baixa des del dia 1

Els regidors de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que són associats del PDeCAT es donaran de baixa del partit des de l’1 de setembre, en acusar la formació de prendre “reiterades decisions unilaterals” sense tenir en compte els socis i de no escoltar els presos independentistes.

En un comunicat del grup metropolità del PDeCAT, inscrits sota les sigles de JxCat, també han cridat a tots els associats del partit a seguir el seu exemple, i per això els demanen que trenquin el carnet de la formació que presideix David Bonvehi.

Tot això, després que el PDeCAT hagi demandat JxCat per un canvi en la propietat de les sigles en el registre de partits, fet pel qual van passar de la direcció del PDeCAT a ser controlades per persones properes a l’expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont.

Publicitat

“Aquest fet és inadmissible amb la nostra voluntat de sumar i de fer créixer el nostre anhel d’una àmplia majoria independentista al nostre país. Una vegada més, s’ha pres una decisió de gran importància sense consultar els associats del PDeCAT, generant de nou una situació de menyspreu i autoritarisme” per part de la direcció actual del partit, destaquen.

A més de recordar que els associats del PDeCAT van acordar transitar cap a Junts, i que una vegada negociat la fórmula se sotmetria a votació, han criticat que el partit no convoqués una assemblea general al juliol i que la direcció desestimés la proposta d’encaix proposada pels presos de JxCat i l’exconseller Lluís Puig.

També acusen Bonvehí de realitzar reunions amb alcaldes i grups municipals “a esquena de càrrecs comarcals i de vegueria amb una clara falta de respecte amb l’actual organització del partit”.

“Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els últims mesos, sense tenir en compte la veu de l’associat”, subratllen, després d’afegir que trencar amb el PDeCAT és fer un pas inequívoc en favor de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i de la nova formació.

Els cinc senadors del grup de JxCat es donen de baixa del PDeCAT

Els cinc senadors del grup parlamentari de JxCat al Senat s’han donat de baixa com a associats del PDeCAT davant la “deriva que està prenent el partit, que no respecta els acords presos en l’última Assemblea Nacional i en el Consell Nacional celebrat el 2019”.

Els senadors Josep Lluís Cleries, Mayte Rivero, Josep Maria Cervera, Josep Maria Matamala i Assumpció Castellví han anunciat la seva decisió en una declaració conjunta difosa a través de Twitter aquest dissabte.

En aquesta declaració, han acusat el PDeCAT de no respectar els acords adoptats pels òrgans del partit que –segons els senadors– establien la voluntat de “transitar cap a JxCat”.

Lluís Puig es dona de baixa del PDeCAT “per les decisions preses per l’Executiva”

L’exconseller i actual president de la Mesa del congrés fundacional del nou JxCat, Lluís Puig, s’ha donat de baixa del PDeCAT per les “decisions preses per l’Executiva, que no s’adapten al mandat de l’Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap a JxCat”.

Ho ha explicat en un tuit recollit per Europa Press, després que també s’hagin donat de baixa els cinc senadors del grup parlamentari de JxCat –que van exposar les mateixes raons que Puig– i els regidors del partit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Tot això, després que el PDeCAT hagi demandat JxCat per un canvi en la propietat de les sigles en el registre de partits, que va provocar que passessin de la direcció del PDeCAT a ser controlades per persones properes a l’expresident de la Generalitat i líder del nou JxCat, Carles Puigdemont.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes