La Mesa del Congrés torna a rebutjar la compareixença de Sánchez i Calvo per la marxa de Joan Carles I

És el segon cop que inadmet la petició d'ERC, JxCat, CUP, EH Bildu i BNG

Publicitat

La Mesa del Congrés dels Diputats ha tornat a rebutjar la sol·licitud de compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, que van demanar per segon cop ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu i el BNG perquè expliquin la “fugida” de Joan Carles I. L’òrgan de la cambra baixa inadmet de nou la petició perquè és “sobre matèria aliena a la competència del govern”. És el mateix argument amb el qual van rebutjar la primera petició de convocatòria de la Diputació Permanent per acordar una sessió extraordinària del ple del Congrés perquè compareguessin el president i la vicepresidenta del govern espanyol.
Els partits sol·licitants van registrar la nova petició aquesta setmana després que la Mesa vetés el debat d’aquest punt a la sessió de la Diputació Permanent de dimarts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca