La despesa en pensions puja un 2,3% a l’agost, fins a la xifra rècord de 9.904 milions

La Seguretat Social va destinar el present mes d'agost la xifra rècord de 9.904M€ al pagament de les pensions contributives

La Seguretat Social va destinar el present mes d’agost la xifra rècord de 9.904 milions d’euros al pagament de les pensions contributives, un 2,3% més que en el mateix mes de 2019, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Publicitat

La despesa d’agost va ser superior al del mes anterior (9.882 milions) perquè va pujar el nombre de pensions respecte a juliol en 10.506 prestacions, fins a situar-se en 9.777.556 pensions contributives.

Del total de pensions vigents a 1 d’agost, el 62,3% (6.091.312 pensions) van ser de jubilació; 2.352.543 van correspondre a prestacions de viduïtat; 950.119 a incapacitat permanent; 340.621 a orfandat i 42.961 van ser pensions a favor de familiars.

Dels 9.904 milions d’euros que es van destinar a pagar totes aquestes pensions, més de dos terços van anar a parar a pensions de jubilació (7.092,2 milions d’euros, gairebé un 2,9% més).

A les pensions de viduïtat es van dedicar 1.710,3 milions (+1,5%), a les d’incapacitat permanent es van destinar 936,2 milions (-0,3%), mentre que la despesa en pensions d’orfandat va ser de 139,8 milions (+1%) i el de prestacions a favor de familiars, de 25,4 milions (+3,08%).

L’impacte de la covi-19: menys altes i més baixes

Amb dades de juliol, el nombre d’altes de pensió registrades va ser de 49.521 pensions, un 7,1% més respecte al mateix mes de l’any passat, a causa dels augments propers al 12% en les altes de jubilació i viduïtat.

En l’acumulat entre gener i juliol s’han produït 293.752 altes, és a dir, noves pensions, xifra un 14,8% inferior a la del mateix període de 2019. Al mateix temps que han baixat les altes, han pujat les baixes: en els set primers mesos de l’any han causat baixa 317.669 pensions, un 12,9% més. Els majors augments de baixes els registren les pensions de viduïtat (+16,5%) i de jubilació (+14,1%).

El Ministeri subratlla que aquestes dades reflecteixen l’efecte de la pandèmia i obeeixen, en part, al tancament d’oficines durant l’estat d’alarma i a la situació de confinament, que va fer que “molts ciutadans” ajornessin les seves gestions amb la Seguretat Social.

“També cal tenir en compte com ha influït la pandèmia en termes de mortaldat sobre el conjunt de la població i, en major mesura, sobre el col·lectiu de les persones de major edat”, afegeix.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El rector de la UB creu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperarà fins al febrer del 2022

L'actual rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, preveu que la normalitat prèvia a la pandèmia no es recuperi fins al febrer...

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca