La despesa en pensions puja un 2,3% a l’agost, fins a la xifra rècord de 9.904 milions

La Seguretat Social va destinar el present mes d'agost la xifra rècord de 9.904M€ al pagament de les pensions contributives

Publicitat

La Seguretat Social va destinar el present mes d’agost la xifra rècord de 9.904 milions d’euros al pagament de les pensions contributives, un 2,3% més que en el mateix mes de 2019, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

La despesa d’agost va ser superior al del mes anterior (9.882 milions) perquè va pujar el nombre de pensions respecte a juliol en 10.506 prestacions, fins a situar-se en 9.777.556 pensions contributives.

Del total de pensions vigents a 1 d’agost, el 62,3% (6.091.312 pensions) van ser de jubilació; 2.352.543 van correspondre a prestacions de viduïtat; 950.119 a incapacitat permanent; 340.621 a orfandat i 42.961 van ser pensions a favor de familiars.

Dels 9.904 milions d’euros que es van destinar a pagar totes aquestes pensions, més de dos terços van anar a parar a pensions de jubilació (7.092,2 milions d’euros, gairebé un 2,9% més).

Publicitat

A les pensions de viduïtat es van dedicar 1.710,3 milions (+1,5%), a les d’incapacitat permanent es van destinar 936,2 milions (-0,3%), mentre que la despesa en pensions d’orfandat va ser de 139,8 milions (+1%) i el de prestacions a favor de familiars, de 25,4 milions (+3,08%).

L’impacte de la covi-19: menys altes i més baixes

Amb dades de juliol, el nombre d’altes de pensió registrades va ser de 49.521 pensions, un 7,1% més respecte al mateix mes de l’any passat, a causa dels augments propers al 12% en les altes de jubilació i viduïtat.

En l’acumulat entre gener i juliol s’han produït 293.752 altes, és a dir, noves pensions, xifra un 14,8% inferior a la del mateix període de 2019. Al mateix temps que han baixat les altes, han pujat les baixes: en els set primers mesos de l’any han causat baixa 317.669 pensions, un 12,9% més. Els majors augments de baixes els registren les pensions de viduïtat (+16,5%) i de jubilació (+14,1%).

El Ministeri subratlla que aquestes dades reflecteixen l’efecte de la pandèmia i obeeixen, en part, al tancament d’oficines durant l’estat d’alarma i a la situació de confinament, que va fer que “molts ciutadans” ajornessin les seves gestions amb la Seguretat Social.

“També cal tenir en compte com ha influït la pandèmia en termes de mortaldat sobre el conjunt de la població i, en major mesura, sobre el col·lectiu de les persones de major edat”, afegeix.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca