El Govern encara no ha decidit sobre si cal un expedient sancionador pels presumptes assetjaments a Exteriors

El consell executiu ha rebut aquest dimecres l'informe d'inspecció general sobre el cas

El Govern decidirà “en les properes setmanes” si obre o no un expedient sancionador pel cas dels presumptes assetjaments al departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència durant l’etapa de l’exconseller Alfred Bosch. El consell executiu ha rebut aquest dimecres l’informe de la Inspecció General del Govern sobre el cas. L’escàmdol, destapat per l’ARA el mes de març, implica a l’excap de gabinet del conseller, Carles Garcías, que presumptament hauria assetjat algunes treballadores, i va provocar la dimissió de Bosch. El Govern va obrir una investigació per aclarir perquè no es va activar en el seu moment el protocol per a la prevenció, actuació i resolució de situacions d’assetjament sexual.

Publicitat

Segons va avançar dimecres l’ARA i van confirmar fonts de Govern a l’ACN, l’informe de Funció Pública proposa que el Govern sancioni l’exconseller Bosch i l’exsecretària general Mercè Salvat. La investigació interna conclou que Bosch i Salvat sabien que l’excap de gabinet del conseller podria haver estat assetjant diverses companyes del departament abans que el cas es fes públic. Tot i que Bosch va activar els protocols el mateix mes de març, a la investigació se li retreu que no actués abans.

Ara, el Govern ha de decidir si opta o no per incoar un expedient sancionador. Bosch, però, ja no treballa per l’administració pública, perquè va dimitir. Per la seva banda, Salvat ara treballa per Salut.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca