Units per Avançar busca candidat

Manté l'oferta d'Albert Batlle per encapçalar una "alternativa catalanista de centre"

Publicitat

El president d’Units per Avançar, Oriol Molins, ha enviat una carta als militants del partit on explica que es manté l’oferta d’Albert Batlle, tinent d’alcaldia de Barcelona, per encapçalar una “alternativa catalanista de centre”. Batlle, dirigent d’Units, vol liderar una candidatura que aposti per la reconstrucció social i econòmica: “Treballem per fer-la realitat”, assegura Molins a la missiva, on també afirma que Units “serà present a les eleccions”. Fonts del partit han afegit que Units continua parlant amb tothom, i que la preferència és tancar acords amb el PNC. La formació de Marta Pascal, però, no veu amb bons ulls el nom de Batlle.

A la carta, Molins també carrega contra la gestió del “desgovern” de la Generalitat. Al seu parer, el president, Quim Torra, ha fet “palesa” la necessitat de “recuperar la bona gestió política i de prioritzar bé els esforços”. També critica el vicepresident, Pere Aragonès, a qui acusa d'”inútil” per dialogar a Madrid i aconseguir més recursos per afrontar la crisis sanitària. El president d’Units també afirma que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha “dificultat” la tornada a les escoles. I constata la “incapacitat” de la consellera de Sanitat, Alba Vergés, de construir un equip a Salut durant els moments “clau”, sense “suficients” rastrejadors, ni cribratges massius de proves PCR.

“La lluita pel control i pel poder entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras continua incidint negativament en la Generalitat, i la desorientació és total”, afegeix Molins a la carta. Per això, el president d’Units reclama “un govern que governi” per a tota la ciutadania, i no només per a “una meitat”. “Un govern que, respectant les normes establertes, planti cara a Madrid i obtingui resultats reals per als catalans”. “La confrontació intel·ligent de l’independentisme en mans de qualsevol membre de JxCat o d’ERC és un oxímoron inútil que ens fa patir”.

És per tot això que Units -que no està per la “confrontació”, sinó pel diàleg, la col·laboració i la “implicació lleial” dels dos governs-, reclama un Govern amb “noves prioritats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes