Units per Avançar busca candidat

Manté l'oferta d'Albert Batlle per encapçalar una "alternativa catalanista de centre"

El president d’Units per Avançar, Oriol Molins, ha enviat una carta als militants del partit on explica que es manté l’oferta d’Albert Batlle, tinent d’alcaldia de Barcelona, per encapçalar una “alternativa catalanista de centre”. Batlle, dirigent d’Units, vol liderar una candidatura que aposti per la reconstrucció social i econòmica: “Treballem per fer-la realitat”, assegura Molins a la missiva, on també afirma que Units “serà present a les eleccions”. Fonts del partit han afegit que Units continua parlant amb tothom, i que la preferència és tancar acords amb el PNC. La formació de Marta Pascal, però, no veu amb bons ulls el nom de Batlle.

Publicitat

A la carta, Molins també carrega contra la gestió del “desgovern” de la Generalitat. Al seu parer, el president, Quim Torra, ha fet “palesa” la necessitat de “recuperar la bona gestió política i de prioritzar bé els esforços”. També critica el vicepresident, Pere Aragonès, a qui acusa d'”inútil” per dialogar a Madrid i aconseguir més recursos per afrontar la crisis sanitària. El president d’Units també afirma que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha “dificultat” la tornada a les escoles. I constata la “incapacitat” de la consellera de Sanitat, Alba Vergés, de construir un equip a Salut durant els moments “clau”, sense “suficients” rastrejadors, ni cribratges massius de proves PCR.

“La lluita pel control i pel poder entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras continua incidint negativament en la Generalitat, i la desorientació és total”, afegeix Molins a la carta. Per això, el president d’Units reclama “un govern que governi” per a tota la ciutadania, i no només per a “una meitat”. “Un govern que, respectant les normes establertes, planti cara a Madrid i obtingui resultats reals per als catalans”. “La confrontació intel·ligent de l’independentisme en mans de qualsevol membre de JxCat o d’ERC és un oxímoron inútil que ens fa patir”.

És per tot això que Units -que no està per la “confrontació”, sinó pel diàleg, la col·laboració i la “implicació lleial” dels dos governs-, reclama un Govern amb “noves prioritats”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca