L’excusa de les xarxes socials

Instagram és una xarxa que, gràcies al caràcter narcisista de la nostra societat, fa aflorar la imbecil·litat amb més facilitat. No ho dic pels qui viuen una vida idíl·lica, aquests són un cas a part. Ho assenyalo per aquells personatges que es pensen que pel fet de publicar allò que fan la gravetat dels seus actes és menor.

El darrer cas és tan sonor que segurament n’haureu sentit a parlar: dues treballadores d’una residència de Terrassa han estat acomiadades després que es fes viral un vídeo que van publicar a la xarxa on mentre una insultava i li llençava pastilles a una àvia estirada al seu llit l’altra, qui gravava, reia. La gravetat dels fets ha provocat que la Fiscalia Superior de Catalunya hagi obert diligències perquè s’investigui si és un presumpte maltractament.

Aquest any, arran de la covid-19, els sistemes educatius faran un salt cap a la digitalització i l’aprenentatge de les eines digitals. És una molt bona oportunitat per conscienciar les noves generacions sobre les xarxes socials. El cas de Terrassa és repugnant.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.