JxCat defensa que l’Estat no deixa “un altre camí” a l’independentisme que la confrontació pacífica

"No ens deixen un altre camí, perquè la voluntat de diàleg real per part de l'Estat tendeix a un diàleg inexistent. Si rectifiquen i canvien d'opinió, ja saben on som"

Publicitat

El president de JxCat en el Parlament, Albert Batet, ha reafirmat davant l’independentisme l’aposta per l’estratègia de la confrontació amb l’Estat com van reivindicar fa dies l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el president Quim Torra, tenint en compte el “diàleg inexistent, imaginari, propi del cinema mut” del president del Govern central, Pedro Sánchez.

En una entrevista d’Europa Press, ha defensat que gestió i confrontació són dues cares de la mateixa moneda: “Si vols negociar i gestionar de forma eficient i eficaç Catalunya, inevitablement hauràs de confrontar amb l’Estat, perquè, o et retallaran financerament, o competències, o et posaran limitacions o et treuran diners com els romanents” dels ajuntaments.

També ha argumentat que l’única estratègia que ha donat resultats positius és la confrontació democràtica i pacífica –ha dit–, assegurant que és la que ha permès ampliar la base independentista, i que així s’ha evidenciat en les diverses eleccions des de les que hi va haver el 21 de desembre de 2017.

En l’àmbit internacional, creu que ha permès “desemmascarar la repressió de l’Estat durant l’1-O i les actuacions judicials” posteriors, amb sentències com la del jutge de primera instància de Brussel·les que va rebutjar l’entrega a Espanya de l’exconseller Lluís Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de fons públics en la causa del procés independentista.

Publicitat

Després que ERC els retragués portar el debat de la confrontació al límit per un càlcul electoral, Batet els ha recordat que aquesta estratègia és un projecte que neix “des del mateix 1 d’octubre de 2017, quan l’Estat no volia que els catalans no votessin en un referèndum d’autodeterminació”, i creu que han de seguir aquest camí.

Mesa de diàleg

“No ens deixen un altre camí, perquè la voluntat de diàleg real per part de l’Estat tendeix a un diàleg inexistent. Si rectifiquen i canvien d’opinió, ja saben on som”, ha apuntat el dirigent de JxCat després que Sánchez, la ministra Margarita Robles i el líder del PSC, Miquel Iceta, qüestionessin la urgència de la taula de diàleg.

Encara que Sánchez defensés que l’intel·ligent és negociar, Batet ha rebatut que des de JxCat sempre estan disposats a dialogar i negociar “però no a fer retòrica del diàleg ni un diàleg estèril”.

“Estem asseguts en la taula de diàleg, però hi ha diàleg si els dos volen que hi hagi diàleg. Si hi ha una part que no vol, és un diàleg que no existeix”, ha dit, deixant clar que si cal asseure’s en una taula ha de ser per abordar el conflicte.

Crítiques d’ERC

Davant les crítiques d’ERC a que JxCat apel·li a la confrontació, Batet ha demanat a l’independentisme mirar més el que comparteixen que el que els separa, davant “la incessant repressió de l’Estat”.

“Ens hem de fixar més en el que ens uneix. Ja que compartim repressió i exili, hem de compartir una estratègia entre l’independentisme”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca