El Gobierno ja té una proposta per als pares amb fills en quarantena

Aposta per prorrogar l'opció de reduir la jornada laboral com a solució

Publicitat

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha situat la pròrroga de la possibilitat d’adaptar la jornada laboral com a solució per als pares amb fills en quarantena. Es tracta d’una mesura que ja es va posar en marxa a l’inici de l’estat d’alarma que habilita els treballadors a fer reduccions de jornada -que pot arribar a ser total, del 100%- o fer canvis en l’horari per cuidar persones afectades pel coronavirus. Està en vigor fins al 22 de setembre i “continuarà”, ha explicat Díaz aquest dijous al matí en una entrevista a ‘RNE’. És una de les qüestions que el govern espanyol abordarà a partir de la setmana que ve amb els agents socials.

La ministra de Treball ha garantit que “es desplegaran les mesures necessàries” perquè els pares puguin cuidar dels fills però ha evitat concretar si, més enllà d’aquesta possibilitat d’adaptar la jornada, s’habilitarà un permís retribuït o una baixa, tal com va apuntar dimecres la ministra d’Educació, Isabel Celaá.

“Si és necessari prendre més mesures, es prendran les mesures que siguin necessàries”, ha afirmat, però ha insistit en el pla ja en marxa, que “es prorrogarà”. “Tranquil·litat”, ha demanat la ministra de Treball. El pla per adaptar la jornada habilita a fer-ho “sense que pugui tenir cap conseqüència” per al treballador però, en cas de reducció, també implica una reducció del salari.

D’altra banda, Díaz ha recordat que la quarantena per possible contagi per la covid-19 es considera incapacitat temporal. “Estem desplegant moltes eines alhora”, ha dit. Sobre les crítiques contra Celaá difoses dimarts per Unides Podem, Díaz ha afirmat que té una bona relació amb la ministra d’Educació i ha lloat la feina que fa.

Publicitat

700.000 persones en ERTO

Díaz ha xifrat en 700.000 les persones que encara estan acollides a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a l’Estat espanyol. La ministra de Treball ha rebutjat posar un horitzó temporal a la pròrroga dels ERTO, que se seguirà negociant a partir de la divendres de la setmana que ve.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca