El Gobierno ja té una proposta per als pares amb fills en quarantena

Aposta per prorrogar l'opció de reduir la jornada laboral com a solució

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha situat la pròrroga de la possibilitat d’adaptar la jornada laboral com a solució per als pares amb fills en quarantena. Es tracta d’una mesura que ja es va posar en marxa a l’inici de l’estat d’alarma que habilita els treballadors a fer reduccions de jornada -que pot arribar a ser total, del 100%- o fer canvis en l’horari per cuidar persones afectades pel coronavirus. Està en vigor fins al 22 de setembre i “continuarà”, ha explicat Díaz aquest dijous al matí en una entrevista a ‘RNE’. És una de les qüestions que el govern espanyol abordarà a partir de la setmana que ve amb els agents socials.

Publicitat

La ministra de Treball ha garantit que “es desplegaran les mesures necessàries” perquè els pares puguin cuidar dels fills però ha evitat concretar si, més enllà d’aquesta possibilitat d’adaptar la jornada, s’habilitarà un permís retribuït o una baixa, tal com va apuntar dimecres la ministra d’Educació, Isabel Celaá.

“Si és necessari prendre més mesures, es prendran les mesures que siguin necessàries”, ha afirmat, però ha insistit en el pla ja en marxa, que “es prorrogarà”. “Tranquil·litat”, ha demanat la ministra de Treball. El pla per adaptar la jornada habilita a fer-ho “sense que pugui tenir cap conseqüència” per al treballador però, en cas de reducció, també implica una reducció del salari.

D’altra banda, Díaz ha recordat que la quarantena per possible contagi per la covid-19 es considera incapacitat temporal. “Estem desplegant moltes eines alhora”, ha dit. Sobre les crítiques contra Celaá difoses dimarts per Unides Podem, Díaz ha afirmat que té una bona relació amb la ministra d’Educació i ha lloat la feina que fa.

700.000 persones en ERTO

Díaz ha xifrat en 700.000 les persones que encara estan acollides a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) a l’Estat espanyol. La ministra de Treball ha rebutjat posar un horitzó temporal a la pròrroga dels ERTO, que se seguirà negociant a partir de la divendres de la setmana que ve.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

ERC retira les esmenes sobre el TC i la Casa Reial per evitar que la dreta tombi els pressupostos de l’Estat

ERC ha retirat aquesta tarda de dimecres les esmenes a la totalitat que havia presentat a les seccions dels pressupostos generals de l'Estat (PGE)...

Aragonès admet que els governs de coalició “no són fàcils”

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha admès aquest dimecres que els governs de coalició, com el de la Generalitat, "no són fàcils" i...

Rufián exigeix l’amnistia per abans del 14-F

El portaveu parlamentari d'ERC, Gabriel Rufián, considera "una bona notícia" que el Govern central reformi el delicte de sedició però considera que és una...

Blueproject Foundation tanca les seves portes

Avui, dimecres 2 de desembre, Renatto de la Poeta ha anunciat el tancament de l'espai físic de la Blueproject Foundation al carrer Princesa el 20 de desembre. El director...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca