BeC s’absté en la votació per retirar la Medalla d’Or al rei emèrit

Queda aprovada la proposició sobre la monarquia presentada per ERC i JxCat

Publicitat

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous en un ple extraordinari la proposició sobre la monarquia presentada per ERC i JxCat, amb els vots a favor de les dues formacions independentistes, en contra del PSC, PP i Cs i l’abstenció de Barcelona en Comú.

La proposició, únic punt del ple, reclamava iniciar els tràmits per retirar la Medalla d’Or al rei emèrit Joan Carles I, reprovar al Govern central per la seva “col·laboració necessària en la sortida”, exigir explicacions al Govern central i sol·licitar la derogació dels delictes d’injúries i calúmnies a la Corona, entre altres aspectes.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la seva formació, malgrat considerar pertinent el debat, ha optat per l’abstenció en no retirar-se de la proposició la reprovació al Govern central, i ha retret a ERC i JxCat que la seva intenció sembla que sigui “fer caure” l’Executiu de Pedro Sánchez.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes