La UFEC vol que es facin 7.000 testos setmanals als esportistes durant tres mesos

L'entitat proposa al Govern un Pla de contingència per a l'esport català amb cinc nivells de situació epidemiològica

Publicitat

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha traslladat al Govern una proposta de Pla de contingència de l’esport català que inclou fer “almenys 7000 testos a la setmana” durant els primers tres mesos d’aquesta temporada, el que suposaria unes 84.000 proves de la covid-19. Aquestes proves es farien en entitats amb rotació d’esportistes per sobre dels 100 practicants i aniria dirigida a població d’entre 16 i 38 anys, en zones amb alta intensitat de transmissibilitat del virus. El pla presentat preveu cinc nivells de situació epidemiològica. “L’esport s’avança per garantir fer possible la continuïtat de la seva activitat”, ha apuntat Gerard Esteva, president de la UFEC, en un comunicat.

El pla preveu cinc nivells de situació epidemiològica que determinen diferents condicions de pràctica esportiva, categoritzada en quatre modalitats, que són entrenaments i activitats esportives de caràcter no competitiu, competició, fitness i gimnasos, i pràctica lliure.

Cada situació epidemiològica condiciona cadascuna d’aquestes modalitats, modificant-ne l’ús de les instal·lacions, el seu aforament, el nombre màxim de persones i el tipus d’entrenament, entre d’altres.

La UFEC indica que si bé bona part de les federacions catalanes han desenvolupat protocols d’actuació per a la prevenció de la covid-19 en la represa esportiva amb el pla es vol fer “un pas més enllà” per tal de “garantir en tot cas la continuïtat de l’activitat” de les entitats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes