Barcelona dedicarà 1,2M€ més aquest 2020 per allotjar a dones en situació de violència masclista

Fins a finals de juliol s'havien atès 112 dones noves, un 15% menys que en el mateix període de 2019

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,2 milions d’euros addicionals aquest 2020 per cobrir l’allotjament de dones en situació de violència masclista, ha explicat aquest dilluns la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, en una roda de premsa.

En els primers set mesos de 2020 a causa del Covid-19 ja s’ha incrementat el pressupost dedicat a la violència masclista en 414.000 euros per donar resposta a nous acolliments i garantir l’augment de la durada de les estades.

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acolliment (SARA), especialitzat en atenció a persones que viuen situacions de violència masclista, compta amb 42 treballadors i ha mantingut els seus serveis actius durant tota la situació d’emergència sanitària.

Pérez ha dit que, durant el període de confinament, es va constatar una disminució de les peticions d’atenció: van arribar menys casos de primera atenció, menys urgències, menys denúncies policials i menys demandes d’allotjament.

Publicitat

Fins a finals de juliol s’havien atès 112 dones noves, un 15% menys que en el mateix període de 2019, encara que van augmentar les trucades a la línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat.

Menys urgències, més greus

Des de l’inici de l’estat d’alarma i fins al 17 de maig, el nombre de trucades a Barcelona va ser de 1.068, amb un perfil majoritaris de dones amb parella i fills (33%), que conviuen amb l’agressor (53%) i on la violència ha estat exercida per part de la parella o ex-parella.

En aquest període, el nombre total d’urgències ateses va ser de 144, aproximadament la meitat que en el mateix període de 2019, quan es van registrar 284 urgències: “Hi ha menys casos, però són més greus i complexos”, ha afegit Pérez.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca