Barcelona dedicarà 1,2M€ més aquest 2020 per allotjar a dones en situació de violència masclista

Fins a finals de juliol s'havien atès 112 dones noves, un 15% menys que en el mateix període de 2019

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,2 milions d’euros addicionals aquest 2020 per cobrir l’allotjament de dones en situació de violència masclista, ha explicat aquest dilluns la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, en una roda de premsa.

Publicitat

En els primers set mesos de 2020 a causa del Covid-19 ja s’ha incrementat el pressupost dedicat a la violència masclista en 414.000 euros per donar resposta a nous acolliments i garantir l’augment de la durada de les estades.

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acolliment (SARA), especialitzat en atenció a persones que viuen situacions de violència masclista, compta amb 42 treballadors i ha mantingut els seus serveis actius durant tota la situació d’emergència sanitària.

Pérez ha dit que, durant el període de confinament, es va constatar una disminució de les peticions d’atenció: van arribar menys casos de primera atenció, menys urgències, menys denúncies policials i menys demandes d’allotjament.

Fins a finals de juliol s’havien atès 112 dones noves, un 15% menys que en el mateix període de 2019, encara que van augmentar les trucades a la línia d’atenció contra la violència masclista de la Generalitat.

Menys urgències, més greus

Des de l’inici de l’estat d’alarma i fins al 17 de maig, el nombre de trucades a Barcelona va ser de 1.068, amb un perfil majoritaris de dones amb parella i fills (33%), que conviuen amb l’agressor (53%) i on la violència ha estat exercida per part de la parella o ex-parella.

En aquest període, el nombre total d’urgències ateses va ser de 144, aproximadament la meitat que en el mateix període de 2019, quan es van registrar 284 urgències: “Hi ha menys casos, però són més greus i complexos”, ha afegit Pérez.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca