Casado acusa Sánchez de negacionista

"No hi ha ningú al timó"

El líder del PP, Pablo Casasdo, ha acusat aquest dimarts el govern espanyol i el seu president, Pedro Sánchez, de “negar la segona onada” del coronavirus i d’escudar-se en les competències de les comunitats autònomes per fer front a la pandèmia de covid-19. “Ha vingut molt bronzejat a dir que la responsabilitat és de les autonomies”, ha criticat en una roda de premsa al Congrés en què ha sentenciat que “ara mateix Espanya no té ningú al timó”.

Publicitat

Casado ha comparegut després que Sánchez hagi ofert d’aplicar l’estat d’alarma per territoris amb el president autonòmic com a comandament únic i ha preguntat com pretén “controlar” que el president de la Generalitat, Quim Torra, “no vagi més enllà de les competències que necessita en matèria sanitària” si Catalunya aplica l’estat d’alarma.

L’oferiment del govern espanyol passa perquè les autonomies que ho necessiten puguin declarar l’estat d’alarma per contenir els rebrots. Sánchez ha dit que el govern espanyol està disposat a donar suport a les peticions dels presidents autonòmics i que almenys el PSOE i Unides Podem hi votarien a favor. També ha lamentat el “macabre” estat de les unitats de cures intensives (UCI) i els centres d’atenció primària (CAP) de l’Estat.

Casado ha expressat “preocupació” davant del que considera un “escapoliment” de l’executiu espanyol mentre “comença a haver-hi centenars de morts a la setmana” per covid-19. Per això, ha exigit a Sánchez que “exerceixi el mandat constitucional que té, que és governar”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca