Alerta amb l’aparició d’ofertes de feina falses per estafar

ASEMPLEO admet que la pràctica és "extensiva" en alguns portals i que la policia ja n'està al cas

Publicitat

La patronal d’Empreses de Treball Temporal i Agències de Feina, ASEMPLEO, ha detectat durant l’estiu la proliferació d’ofertes de feina falses que busquen potencials víctimes per estafes “de tot tipus”. Segons ha admès ASEMPLEO en un comunicat, aquest tipus de pràctiques fraudulentes s’han estès per xarxes socials i alguns portals de feina, i intenten captar potencials candidats a treballar per acabar-los estafant. La patronal ha explicat que ha informat de la situació a les unitats de ciberseguretat de la policia, i ha demanat “reforçar els mecanismes de verificació de les ofertes publicades en els portals” per oferir un major control i garantir millor els drets dels que busquen feina.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes