Vall vot vetar el ple extraordinari de Barcelona sobre la monarquia

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s'ha presentat per carta a Colau

El grup de BCN Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, presidit per Manuel Valls, ha presentat un recurs perquè es declari nul·la i sense efecte la convocatòria del ple extraordinari sobre la monarquia i la marxa d’Espanya deJuan Carlos I, previst per al dijous 27 d’agost.

Publicitat

En un comunicat aquest dilluns, BCN Canvi ha assegurat que a la convocatòria a petició d’ERC i JxCat li falta la preceptiva motivació que la justifiqui: “És, per tant i d’entrada, un acte viciat de nul·litat”, per la qual cosa demana a l’alcaldessa Ada Colau que deixi sense efecte la convocatòria.

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s’ha presentat per carta a Colau: “En cap cas, el defecte de falta de motivació pot ser esmenat conforme a dret, atès que la discrecionalitat política de les corporacions locals està limitada pel respecte a la llei i a l’ordenament jurídic”.

Parera considera que l’únic objectiu del ple és una sanció política a la monarquia i que el ple no es pot celebrar perquè la llei limita l’acció política dels ajuntaments, que no poden “incidir directament en aspectes de transcendència constitucional” com la titularitat de la sobirania, l’organització territorial i la corona.

En aquest sentit, el recurs assenyala que “el Tribunal Suprem determina que la discrecionalitat política que la llei reconeix a les corporacions locals no les habilita per adoptar actes que, encara que el seu contingut sigui merament polític, es projectin sobre aspectes de transcendència constitucional”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca