Vall vot vetar el ple extraordinari de Barcelona sobre la monarquia

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s'ha presentat per carta a Colau

Publicitat

El grup de BCN Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, presidit per Manuel Valls, ha presentat un recurs perquè es declari nul·la i sense efecte la convocatòria del ple extraordinari sobre la monarquia i la marxa d’Espanya deJuan Carlos I, previst per al dijous 27 d’agost.

En un comunicat aquest dilluns, BCN Canvi ha assegurat que a la convocatòria a petició d’ERC i JxCat li falta la preceptiva motivació que la justifiqui: “És, per tant i d’entrada, un acte viciat de nul·litat”, per la qual cosa demana a l’alcaldessa Ada Colau que deixi sense efecte la convocatòria.

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s’ha presentat per carta a Colau: “En cap cas, el defecte de falta de motivació pot ser esmenat conforme a dret, atès que la discrecionalitat política de les corporacions locals està limitada pel respecte a la llei i a l’ordenament jurídic”.

Parera considera que l’únic objectiu del ple és una sanció política a la monarquia i que el ple no es pot celebrar perquè la llei limita l’acció política dels ajuntaments, que no poden “incidir directament en aspectes de transcendència constitucional” com la titularitat de la sobirania, l’organització territorial i la corona.

Publicitat

En aquest sentit, el recurs assenyala que “el Tribunal Suprem determina que la discrecionalitat política que la llei reconeix a les corporacions locals no les habilita per adoptar actes que, encara que el seu contingut sigui merament polític, es projectin sobre aspectes de transcendència constitucional”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca