Vall vot vetar el ple extraordinari de Barcelona sobre la monarquia

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s'ha presentat per carta a Colau

El grup de BCN Canvi a l’Ajuntament de Barcelona, presidit per Manuel Valls, ha presentat un recurs perquè es declari nul·la i sense efecte la convocatòria del ple extraordinari sobre la monarquia i la marxa d’Espanya deJuan Carlos I, previst per al dijous 27 d’agost.

Publicitat

En un comunicat aquest dilluns, BCN Canvi ha assegurat que a la convocatòria a petició d’ERC i JxCat li falta la preceptiva motivació que la justifiqui: “És, per tant i d’entrada, un acte viciat de nul·litat”, per la qual cosa demana a l’alcaldessa Ada Colau que deixi sense efecte la convocatòria.

El recurs de reposició ha estat signat per la regidora portaveu de BCN Canvi, Eva Parera, i s’ha presentat per carta a Colau: “En cap cas, el defecte de falta de motivació pot ser esmenat conforme a dret, atès que la discrecionalitat política de les corporacions locals està limitada pel respecte a la llei i a l’ordenament jurídic”.

Parera considera que l’únic objectiu del ple és una sanció política a la monarquia i que el ple no es pot celebrar perquè la llei limita l’acció política dels ajuntaments, que no poden “incidir directament en aspectes de transcendència constitucional” com la titularitat de la sobirania, l’organització territorial i la corona.

En aquest sentit, el recurs assenyala que “el Tribunal Suprem determina que la discrecionalitat política que la llei reconeix a les corporacions locals no les habilita per adoptar actes que, encara que el seu contingut sigui merament polític, es projectin sobre aspectes de transcendència constitucional”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El 71% de les empreses esportives queden fora de les ajudes del Govern

El clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l'esport són insuficients i "no cobreixen...

40 anys sense una llei electoral catalana

40 anys després de la restitució del Parlament la llei electoral catalana continua sent la gran assignatura pendent després de diversos intents fracassats. Catalunya...

El toc de queda de Nadal i Cap d’Any serà de 1.00 hores a les 6.00 hores

El Govern central proposa limitar a sis persones les reunions familiars i socials que se celebrin durant les festes de Nadal i un confinament...

Un buc de la Marina russa expulsa un destructor dels EUA al golf de Pere el Gran

Un buc de guerra de l'Armada de Rússia ha expulsat un destructor de la Marina nord-americana que havia entrat dins d'aigües territorials russes al...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca