Torna la Música al Schubertíada de Vilabertran

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Aquest estiu no podia faltar una de les fites més importants del panorama musical català, la Schubertíada. Donada la situació excepcional en la que ens trobem, l’edició d’enguany serà una mica més breu, però esdevindrà un important espai d’esperança i reflexió. Entre el 19 i el 30 d’agost s’han programat nou concerts a la canònica de Vilabertran i un a la basílica de Castelló d’Empúries i, al mes de juliol, dos concerts a Valdegovía, subseu del festival al País Basc.

L’èmfasi d’aquesta edició estarà en els quartets de corda, amb el Quartet Casals, Cosmos Quartet, Quartet Gerhard i Cuarteto Quiroga, i comptarà amb la presència de figures internacionals com Matthias Goerne, Juliane Banse, Florian Boesch, Andrè Schuen juntament amb els pianistes Wolfram Rieger, Malcolm Martineau, Alexander Schmalcz i Daniel Heide, que han volgut mostrar la seva amistat i fidelitat al festival. Segons paraules de Matthias Goerne: “La direcció de la Schubertíada ha mostrat una audàcia i capacitat de decisió que els honra. Moltes coses s’han dit durant aquesta crisis, però ells han fet coses. Això demostra un cop més que a Vilabertran s’hi va per devoció a la música i respecte cap a l’art i els seus intèrprets.”

El festival aposta per grans obres mestres del repertori com Viatge d’hivern, La Bella Molinera, el gran Quintet per a dos violoncels i la Fantasia per a piano a quatre mans de Franz Schubert; el cicle El cant dels pobles, el Quartet op. 132 i el cicle A l’estimada llunyana de Ludwig van Beethoven; els cicles de cançons Rückert i Lieder eines fahrenden Gesellen de Gustav Mahler; obres d’orgue de Johann Sebastian Bach així com quartets de Haydn, Schubert, Mozart i Boccherini.

Per tercer any, durant el mes de juny el festival es traslladarà al País Basc. Al Santuari d’Angosto de Valdegovía la Schubertíada presentarà concerts a càrrec de la pianista Judith Jáuregui, qui oferirà un recital amb obres de Schumann, Brahms i Beethoven; i del Cosmos Quartet amb el violoncel·lista Fernando Arias, que interpretaran el Quartettsatz D 703 i el Quintet per a dos violoncels D 956 de Schubert.

- Publicitat -

Els concerts se celebraran sense mitja part, seran amb aforament reduït i es compliran totes les mesures sanitàries dictades per les autoritats amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Les entrades es podran adquirir a la pàgina web del festival a partir del 19 de juny. L’organització contactarà, al llarg de les properes setmanes, amb tots aquells que van comprar entrades per als concerts que s’han hagut de posposar al 2021, per fer-los saber les opcions que posa a la seva disposició.

La pràctica totalitat dels concerts cancel·lats es programaran a l’edició del 2021, que ja compte amb la confirmació de dos concerts de Matthias Goerne, el Viatge d’hivern amb Andrè Schuen, el retorn de Christoph Prégardien, el Cançoner italià de Wolf amb Konstantin Krimmel, Ema Nikolovska i Wolfram Rieger, i els debuts de Malin Byström i Julia Kleiter, així com la tradicional fi de festa amb el Quartet Casals, entre d’altres.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca