Robles no veu la taula de diàleg com una prioritat

La "prioritat és la societat, la "salut dels ciutadans" o el "rebrot econòmic" per tota Espanya i també per a Catalunya

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha posat en qüestió que la taula de negociació sobre Catalunya sigui ara una prioritat, perquè considera urgent treure endavant uns Pressupostos de “reconstrucció” davant la crisi del Covid, i per a això crida a totes les forces polítiques “amb sentit d’estat”, incloent-hi el PP.

Publicitat

Robles ha assegurat en una entrevista amb Europa Press que és el moment de la gran política, del diàleg sense excepció i amb sentit d’Estat i dels partits que creuen en Espanya, perquè els ciutadans “no estan per a jocs florals”, “frases eloqüents” o “suggestives” que en el fons “no pensen en els ciutadans”.

Aquesta crida es dirigeix als partits que “no facin de la desqualificació i intolerància el seu lema”, en clara referència a Vox, que promou una moció de censura contra el seu Govern, i deixin un costat la confrontació i les qüestions partidistes.

El PP no es pot posar de perfil

“Estic segura que qualsevol força política que tingui conviccions democràtiques i cregui en l’interès general no pot posar-se de perfil per interessos partidistes a uns Pressupostos de reconstrucció”, ha dit. Es tracta d’un aspecte essencial doncs han d’anar dirigits sobretot a atendre a les persones “més vulnerables” davant la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, Robles ha dit que el seu Govern liderarà la resposta davant els efectes del Covid-19 però per a això es requereix de “suports” i una classe política que “ha d’estar a l’alçada” i demostrar la seva condició de “servidors públics” sense excepció.

“Aquí no es tracta de si es pacta amb uns o uns altres, això tindria una posició partidista. Es tracta de sentit d’estat i aquests Pressupostos de reconstrucció exigeixen treball i esforç de tots els partits que creuen en Espanya”, ha insistit preguntada sobre si els pactes podrien ser possibles entri Podem, Cs i fins i tot el PP.

ERC

Respecte a si ERC pot posar condicions per a aquests pressupostos com reimpulsar la taula de negociació sobre Catalunya, ha insistit en el mateix missatge que és necessari formacions que “creuen en l’interès general al que estan cridats” qualsevol partit que vulgui dialogar per poder “construir una Espanya millor”.

Sobre aquest tema, ha afirmat que “evidentment la “prioritat és la societat, la “salut dels ciutadans” o el “rebrot econòmic” per tota Espanya i també per a Catalunya.

“Quan els dirigents polítics es miren a qüestions partidistes, a jocs florals, a la frase suggeridora o suggestiva però que no pensa en els ciutadans, no estan comportant-se com a veritables servidors públics”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca