Cervera demana a Cultura mesures definitives de protecció a les cornises de la Universitat

L'alcalde remarca que no poden tenir l'edifici perimetrat amb tanques quan comenci el curs escolar al setembre

L’alcalde de Cervera, Joan Santacana (ERC), ha demanat al Departament de Cultura que instal·li mesures definitives de protecció a les cornises de l’edifici de la Universitat davant el risc de caiguda d’elements. Arran d’un estudi tècnic sobre l’estat de l’edifici, es va demanar a la Paeria aïllar diversos elements a principis d’agost però segons Santacana són unes mesures “provisionals” que s’haurien de modificar abans de començar el curs escolar el 14 de setembre, ja que l’edifici acull l’Institut Antoni Torroja. L’edifici va ser construït al segle XVIII , està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i és competència de Cultura. També cal protegir dues cisternes i les torres interiors que estan en perill de despreniment.

Publicitat

Joan Santacana ha explicat que l’edifici de la Universitat de Cervera pateix diverses “deficiències estructurals” i que l’única reforma important que s’ha fet recentment va ser a la façana del carrer Canceller Dou. El Departament de Cultura ha encarregat ara un estudi integral que ha determinat que hi ha 3 punts greus. Es tracta de les torres interiors, en perill de despreniment; dos cisternes dels patis interiors que es poden esfondrar perquè estan desplaçades; i totes les cornises de l’edifici, que també estan en risc de despreniment.

Des de Cultura es va ordenar a la Paeria aïllar aquests elements “de forma urgent” i de moment l’únic que s’ha fet és posar tanques al voltant de l’edifici, ja que com que ara no hi ha activitat a l’interior, no es corre risc pels que hi ha a dins. Per aquest motiu, el paer en cap ha demanat al Departament que es doni pressa per habilitar mesures definitives de protecció a tots els elements, ja que l’1 de setembre el professorat de l’Institut hi haurà de començar a treballar i el dia 14 hi aniran els alumnes. En qualsevol cas, la solució definitiva seria la restauració de tots els elements, però Santacana admet que aquesta és una opció que “va per llarg”.

Suport a la reclamació d’una rotonda a la L-311 a Prenyanosa

En un altre ordre de coses, Santacana s’ha mostrat a favor de la reclamació que han fet veïns del nucli agregat de la Prenyanosa de construir una rotonda a la L-311 d’accés i sortida del poble. Segons l’alcalde hi ha una sortida amb poca visibilitat i a vegades hi pot haver alguna “incidència greu”. En aquest sentit, ha recordat que l’anterior equip de govern es va reunir amb el conseller de Territori, Damià Calvet i una de les peticions expresses que se li van fer va ser aquesta.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca