La Mesa del Congreso impedeix que el Gobierno comparegui per la fugida de Juan Carlos I

Un informe dels lletrats s'hi oposa perquè la petició és "sobre matèria aliena a la competència del govern"

Publicitat

La Mesa del Congrés ha rebutjat la sol·licitud de compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, que van demanar ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu i el BNG perquè expliquin la “fugida” de Joan Carles I. La Mesa de la cambra baixa no ha admès la petició a la qual s’oposa un informe dels lletrats, que creu que la sol·licitud “versa sobre matèria aliena a la competència del govern”. Així doncs, aquesta petició de compareixença no s’abordarà a la sessió de la Diputació Permanent convocada dimarts que ve, 25 d’agost. En canvi, sí que s’ha admès la sol·licitud de PP i Cs perquè el vicepresident segon, Pablo Iglesias, comparegui per la investigació judicial del finançament del partit.

Fonts d’Unides Podem expliquen que els membres de la Mesa de la formació lila han estat els únics que s’han manifestat en contra de la inadmissió de la compareixença de sobre Joan Carles I, ja que consideren que com a mínim Calvo hauria de donar explicacions a la cambra baixa.

La Diputació Permanent convocada dimarts a les 9 h debatrà les peticions de compareixença de PP i Cs d’Iglesias pel presumpte finançament irregular de Podem però també sol·licituds de compareixença dels ministres d’Exteriors, Indústria, Sanitat o Educació per temes relacionats amb la covid-19. També la de la titular d’Hisenda per l’acord amb la FEMP sobre els superàvits municipals o de Sánchez per la sol·licitud d’accés al programa europeu SURE per finançar els ERTO.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca