Bargalló garanteix l’inici del curs

Opina que haurà de començar-se el curs amb mascareta si segueix l'actual evolució de la pandèmia

Publicitat

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dijous que l’inici del curs escolar “està garantit però amb les condicions sanitàries que en aquest moment es marquin”, sense descartar que en algun punt de Catalunya no es pugui obrir en funció de l’evolució de la pandèmia.

En una entrevista en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha explicat que treballen amb els diversos escenaris que poden derivar-se fins al 14 de setembre, dia d’inici del curs escolar, per donar “seguretat” als centres, al professorat i als alumnes.

Per a Bargalló, la presencialitat a les aules és clau després d’advertir que fer classes a distància suposa “molts problemes, sobretot perquè no garanteixen l’equitat, però també hi ha un tema de socialització, de conciliació familiar i d’educació efectiva”.

Així, ha assegurat que les classes a distància hauran de realitzar-se quan les mesures de restricció que s’imposin impedeixin fer-les de forma presencial.

Publicitat

Ràtios

Sobre les ràtios a les aules, ha explicat que en el curs passat hi havia 20.000 grups d’infantil i primària, i que en un 62% d’aquests grups hi havia 20 alumnes o menys, i en un 7% se superava la xifra dels 25 alumnes.

No obstant això, ha recalcat que estan debatent tot això amb la Conselleria de Salut, també si a partir dels 10, 12 o 14 anys els alumnes hauran d’utilitzar mascareta.

“La meva opinió personal és que, si evolucionem com evolucionem, haurem de començar el curs amb mascareta, com a mínim en alguns territoris. Si l’evolució acaba millorant molt, sense”, ha assegurat.

Grup de treball amb Salut

Les conselleries d’Educació i de Salut van mantenir el dimarts una reunió per analitzar tots els aspectes que han d’abordar mancant un mes per a l’inici del curs escolar, creant així un grup de treball que es reunirà dues vegades a la setmana i que preveu explicar algunes novetats a mitjans de la setmana que ve.

En preguntar-se-li si tem que hi hagi vagues del professorat, ha assegurat que el que li preocupa “és que la vida escolar sigui el més normal possible en un context que és anormal”, i ha explicat que les escoles tindran termòmetres per prendre la temperatura, mascaretes així com equips de prevenció i de neteja i desinfecció.

Sobre si es prendrà la temperatura als nens, ha concretat que ho estan estudiant perquè fer-ho a la porta del centre escolar pot provocar aglomeracions, i ho volen evitar, i també ha admès que no arribaran tots els portàtils que volien per començar el curs.

A l’espera que el dijous que ve es reuneixi l’Estat amb tots els consellers de Salut i Educació autonòmics, Bargalló ha advertit que hauran de plantejar-se les opcions per als pares que hagin de quedar-se a casa si el seu fill ha d’estar confinat a casa pel tancament de l’escola.

“Li toca a l’Estat resoldre-ho. Donar un baixa mèdica al pare o mare d’un alumne que estigui en quarentena o tenir un subsidi o aportació econòmica. Hi ha diferents solucions. L’única solució que no és bona és no fer res”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca