Aragonès demana a Torra convocar eleccions abans que “Marchena provoqui una data”

Avisa al govern espanyol que és "incompatible" negociar els PGE amb Cs i ERC

Publicitat

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que les eleccions es convoquin des de les institucions de Catalunya “abans que sigui el jutge Marchena qui provoqui una data determinada”.

En declaracions als mitjans després de participar en una reunió d’alcaldes d’ERC en contra de la cessió de romanents a l’Estat, Aragonès creu que “el millor, el més convenient i el que necessita el país” és que la data de les eleccions es decideixi des de la presidència de la Generalitat.

“És de sentit comú que, fruit del Covid-19 i les conseqüències econòmiques i socials en les quals ens trobem, aquest país no es pot permetre el risc de quedar-se sense presidència de la Generalitat a causa del Tribunal Suprem”, ha dit.

També ha assegurat que la data que Torra determini els semblarà “bé”, però ha insistit a urgir que els comicis es convoquin abans que es produeixi la seva possible inhabilitació.

Publicitat

En relació a la taula de diàleg, Aragonès ha insistit que des del Govern es neguen a abandonar qualsevol possibilitat de negociació política, i ha recordat: “Sempre hem estat exigint que el Govern espanyol abandoni la via repressiva”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca