Juan Carlos I no està sol

Més de 70 exministres i antics alts càrrecs del PSOE i el PP signen un manifest en suport al seu regnat

Una setantena d’exministres, expresidents autonòmics i ex-alts càrrecs del PSOE, PP i UCD, a més d’una desena d’ambaixadors, han signat un manifest en què posen en valor el regnat de Joan Carles I. El text, que es fa públic l’endemà de conèixer-se el destí del rei emèrit, lamenta la “proliferació de condemnes sense respecte per la presumpció d’innocència” i demanen que siguin els tribunals els que decideixin si les seves accions “poden ser susceptibles de ser reprovades”. Els signants, entre els quals destaquen noms com Celestino Corbacho, Josep Piqué, Alfonso Guerra, Rafael Catalá, José Ignacio Wert, Jaime Mayor Oreja, Rodolfo Martín Villa, Ana Pastor i Esperanza Aguirre, lloen “tasca” del rei emèrit per la “democràcia i la nació”.

Publicitat

Els exministres i ex-alts càrrecs qualifiquen l’etapa de Joan Carles I com la més “fructífera” d’Espanya des de principis del segle XIX. Malgrat que reconeixen que va ser hereu dels poders “autoritaris” de Franco, posen en valor que va renunciar-hi per propiciar l’organització institucional a l’Estat seguint el model de les “democràcies occidentals”.

Per als signants, sota el seu mandat la institució monàrquica ha desenvolupat un “paper central i indispensable” en l’articulació arbitral dels processos polítics nacionals i una capacitat “moderadora i comportament neutral”, qualitats que consideren que Felip VI ha heretat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca