Juan Carlos I no està sol

Més de 70 exministres i antics alts càrrecs del PSOE i el PP signen un manifest en suport al seu regnat

Publicitat

Una setantena d’exministres, expresidents autonòmics i ex-alts càrrecs del PSOE, PP i UCD, a més d’una desena d’ambaixadors, han signat un manifest en què posen en valor el regnat de Joan Carles I. El text, que es fa públic l’endemà de conèixer-se el destí del rei emèrit, lamenta la “proliferació de condemnes sense respecte per la presumpció d’innocència” i demanen que siguin els tribunals els que decideixin si les seves accions “poden ser susceptibles de ser reprovades”. Els signants, entre els quals destaquen noms com Celestino Corbacho, Josep Piqué, Alfonso Guerra, Rafael Catalá, José Ignacio Wert, Jaime Mayor Oreja, Rodolfo Martín Villa, Ana Pastor i Esperanza Aguirre, lloen “tasca” del rei emèrit per la “democràcia i la nació”.

Els exministres i ex-alts càrrecs qualifiquen l’etapa de Joan Carles I com la més “fructífera” d’Espanya des de principis del segle XIX. Malgrat que reconeixen que va ser hereu dels poders “autoritaris” de Franco, posen en valor que va renunciar-hi per propiciar l’organització institucional a l’Estat seguint el model de les “democràcies occidentals”.

Per als signants, sota el seu mandat la institució monàrquica ha desenvolupat un “paper central i indispensable” en l’articulació arbitral dels processos polítics nacionals i una capacitat “moderadora i comportament neutral”, qualitats que consideren que Felip VI ha heretat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca