Canadell proposa una data per a les eleccions catalanes

Aposta per una "llista a l'escocesa" i demana donar passos definitius en el procés d'independència en els propers dos anys

Publicitat

El president de la Càmera de Barcelona, Joan Canadell, ha assegurat aquest dimarts que les eleccions catalanes haurien de convocar-se una vegada s’enfile la sortida a la crisi del coronavirus, per la qual cosa “a partir del segon trimestre de 2021 pot ser un bon moment”.

“Si ara el Govern estigués més pendent d’unes eleccions que de cercar una sortida a la crisi, aquests mesos que perdrem són crítics”, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Encara que precisa que no ha parlat d’això amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afegit que tot això ha d’acompanyar-se d’una “remodelació” del Govern que, al seu judici, no ha de traduir-se en un canvi de noms però sí a reforçar-ho amb recursos i experts per superar la crisi i en pro de l’economia catalana.

“Hem d’oblidar-nos uns mesos dels carnet de partit”, ha reclamat Canadell, que considera important reforçar departaments com el de Salut, el d’Educació i el d’empresa per afrontar altres possibles rebrots, sobretot de cara a tardor.

Publicitat

En preguntar-se-li si es veu com a conseller del Govern, ha constatat que el president de les càmeres a Àustria va ser ministre durant un període concret: “Una cosa així, podria ser. Si toqués i hi hagués les condicions, i això fos bé per al moment, no dic que no. Però la consellera d’empresa ho està fent molt bé, per la qual cosa no tinc cap interès a llevar-li el lloc”.

Després de reiterar que no es veu com a candidat en les eleccions, ha afegit que això no significa que en la propera legislatura no pugui entrar en política, i s’ha mostrat partidari de configurar una “llista a l’escocesa” en els futurs comicis.

“Els partits independentistes haurien d’anar plegats. Els tres partits, també la CUP”, ha sostingut Canadell, que creu que, en els propers dos anys, s’han de donar passos avanci definitius per acabar amb el procés independentistes per evitar que es refredi.

Gestió de la Covid

Sobre la gestió del Govern del coronavirus, ha criticat que la Conselleria de Salut trigués gairebé dos mesos a nomenar al secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, del que ha elogiat la seva gestió per frenar el virus: “Com pot ser que no es nomenés fins a juliol? Si s’hagués fet al juny, probablement no haguéssim tingut els problemes” que estan provocant els rebrots.

“Ara Salut ho està fent bé, però arriben tard. Aquest mes de retard, va comportar un impacte significatiu en l’economia. He vist un departament de Salut molt preocupat pel tema salut, però no tan preocupat pel tema econòmic”, ha lamentat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca