COLUMNA SETMANAL

Sortiu d’un en un, demaneu perdó i no torneu

En la darrera dècada els qui hem fet oposició a la directiva original, i evolucionada, de Sandro Rosell -nuñisme 2.0- hem estat sistemàticament acusats de ser uns “malbarcelonistes” i fer una crítica excessiva. Se’ns titllava de ser tòxics i enemics del club. Res més enllà d’això.

Deu anys després s’ha demostrat que els “malbarcelonistes”, malauradament, teníem raó. I sí, dic malauradament perquè en cap cas la nostra voluntat era que el Barça fos humiliat anualment a Europa, que perdés tota la seva essència futbolística, que institucionalment sigui considerat un club delinqüent per Hisenda o que estigués embolicat en un escàndol de presumpta contractació d’uns serveis per criticar tuitaires, jugadors i periodistes a les xarxes socials com si fos un adolescent preocupat per la seva reputació.

El tarannà guerra civilista que ha imperat al club, encetat per una acció de responsabilitat venjativa de Rosell, Bartomeu i Freixa contra la junta anterior, no ha servit per a cap altra cosa que per fer més profundes les diferències. Aquest xoc ha d’acabar.

Si s’estimen el Barça, tots i cadascun dels responsables d’aquesta autodestrucció han de sortir, d’un en un, demanar perdó i no tornar. No hi ha títols ni fixatges que tapin tanta negligència. La revolució ha de ser estructural.

I els carrers no cremen

En condicions normals els carrers cada dia ens regalarien fotografies i escenes d'indignació. La manera amb la qual ens...

Ridiculitzar les creences dels altres

No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d'agost passat quan vaig explicar el...

Són tres partits, però sobretot són un moviment

Fa temps, massa, que l'independentisme va perdre la il·lusió i es va instal·lar en un carreró sense sortida on...

La presidència, l’examen periodístic i un nou govern que ja fa tard

La darrera vegada que vaig escriure fou el 16 de novembre, ja fa quatre mesos. Déu n'hi do. En...

La millor manera de defensar el català és parlant-lo

Fa anys que el català és en retirada en els espais socials dels joves, és visible, notori i fàcil...

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca