El turisme a Catalunya caurà entre un 40 i un 60% aquest any

La consellera diu que "calen 7.500 milions d'euros dels fons europeus per ajudar el sector turístic català"

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, assegura que “la situació del sector turístic a Catalunya és molt complicada”. En declaracions a RAC1, ha detallat que el seu departament calcula que el turisme caurà “entre un 40 i un 60%” aquest any. “Les dades que tenim de juny indiquen un 87% de davallada” respecte l’any passat, ha alertat. La consellera diu que “calen 7.500 milions dels fons europeus per ajudar al sector” que, entre altres coses, es destinarien a complimentar els ERTO, a ajudes directes, a estimular la demanda i a impulsar la digitalització i la formació. Chacón ha explicat que “hi ha empreses interessades en la planta de Nissan” i que el seu departament vol “prioritzar un inversor d’alt valor afegit”.

Publicitat

Àngels Chacón ha explicat que “per temes de confidencialitat” no pot donar detalls de les empreses interessades en la planta de l’empresa automobilística però ha dit que el seu departament és “moderadament optimista”. “Una part de la nostra feina és la captació d’inversions, ja sigui per anar a Nissan com a qualsevol altra empresa”, ha detallat.
La consellera creu que “s’ha frivolitzat amb el turisme” hi ha recordat que “és un sector de sectors”, ja que hi ha “milions de turistes que venen cada any, consumeixen i donen vida a molts àmbits”. “S’han fet molts discursos simplistes i s’ha frivolitzat”, ha criticat.

Reconeix que cal “avançar cap a un model sostenible però no de la nit al dia”. “Cal reorientar-ho, però tenint en compte que és un sector que està patint moltíssim”, ha reflexionat en veu alta.

La consellera s’ha mostrat preocupada per la petita i mitjana empresa perquè representa “més del 94% el total”. “Poden ser els grans invisibles d’aquesta crisi”, ha advertit tot afegint que els “preocupa molt que, de mica en mica, vagin desapareixent”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca