Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

"La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i qui millor representa això ara és el PNB"

Publicitat

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que “el referent” de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són EH Bildu i Arnaldo Otegi, mentre que per a la seva formació són Andoni Ortuzar i Iñigo Urkullu.

En una entrevista concedida a ‘El Correo’ recollida per Europa Press, considera “urgent” que hi hagi eleccions a Catalunya i adverteix que el Govern està “absolutament parat i bloquejat, bolcat en agendes personals i partidistes, i practicant un sectarisme inacceptable per part del president”.

Respecte a Carles Puigdemont, afirma que “governar des de Waterloo és inacceptable” i que Catalunya té “unes prioritats molt clares i no pot estar supeditada a les decisions personals d’alguns”.

Després de dir que en el PNC hi ha “catalanistes i sobiranistes”, encara que tots defensen un referèndum pactat, adverteix no obstant això que “la prioritat és aixecar el país i recuperar l’economia”.

Publicitat

D’altra banda, afirma que el PNB és per a la seva formació “un referent molt clar”. “La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i qui millor representa això ara és el PNB. El referent de Puigdemont i Junts són Bildu i Otegi; el nostre, Ortuzar i Urkullu. I el PDeCAT ha d’escollir on se situa”, diu.

Sobre on situa el PNC en el debat monarquia-república, Pascal respon que aquest eix “no és la prioritat”. “Ens posicionem a favor de l’exemplaritat i la transparència, i que el cap de l’Estat sigui una persona honesta”, afirma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca