Pascal desvela que el seu referent polític és l’autonomisme pactista basc

"La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i qui millor representa això ara és el PNB"

La secretària general del Partit Nacionalista de Catalunya (PNC), Marta Pascal, ha afirmat que “el referent” de Carles Puigdemont i Junts per Catalunya són EH Bildu i Arnaldo Otegi, mentre que per a la seva formació són Andoni Ortuzar i Iñigo Urkullu.

Publicitat

En una entrevista concedida a ‘El Correo’ recollida per Europa Press, considera “urgent” que hi hagi eleccions a Catalunya i adverteix que el Govern està “absolutament parat i bloquejat, bolcat en agendes personals i partidistes, i practicant un sectarisme inacceptable per part del president”.

Respecte a Carles Puigdemont, afirma que “governar des de Waterloo és inacceptable” i que Catalunya té “unes prioritats molt clares i no pot estar supeditada a les decisions personals d’alguns”.

Després de dir que en el PNC hi ha “catalanistes i sobiranistes”, encara que tots defensen un referèndum pactat, adverteix no obstant això que “la prioritat és aixecar el país i recuperar l’economia”.

D’altra banda, afirma que el PNB és per a la seva formació “un referent molt clar”. “La nostra línia és la de compatibilitzar ideals i política, la del pragmatisme, i qui millor representa això ara és el PNB. El referent de Puigdemont i Junts són Bildu i Otegi; el nostre, Ortuzar i Urkullu. I el PDeCAT ha d’escollir on se situa”, diu.

Sobre on situa el PNC en el debat monarquia-república, Pascal respon que aquest eix “no és la prioritat”. “Ens posicionem a favor de l’exemplaritat i la transparència, i que el cap de l’Estat sigui una persona honesta”, afirma.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

PDeCat no vol compartir grup amb JxCat després de les eleccions

El PDeCAT lamenta que JxCat no ha creat un "clima de confiança" al Parlament. El partit que presideix David Bonvehí va demanar el 7...

Forcadell, dolguda amb la resposta de la sentència de l’1-O: “Es va fer tard i malament”

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com...

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca