La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya cau un 18,2% al juny

El sector acumula quatre mesos consecutius registrant caigudes de vendes, un fet que no es donava des del 2013

Publicitat

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya va caure un 18,2% al juny a causa dels efectes econòmics derivats de la crisi de la covid-19. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el sector acumula quatre mesos consecutius registrant caigudes de vendes, un fet que no es donava des de principis del 2013. Coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma, la facturació de les empreses vinculades al sector serveis a Catalunya va disminuir un 18,7% interanual al març. Posteriorment, durant els mesos d’abril i maig, la facturació va caure un 41,2% i un 34,5%, respectivament. Al conjunt de l’Estat, l’Índex de Xifra de Negoci dels serveis va registrar una variació negativa del 18% interanual al juny.

En relació amb l’ocupació, el nombre d’empleats dins el sector a Catalunya durant el mes de juny va ser un 7,2% inferior respecte al mateix període de l’exercici anterior. Al conjunt de l’Estat, la taxa de variació anual en l’ocupació va ser del -7,1%.

De fet, Catalunya és un dels territoris més castigats per la pandèmia pel que fa al sector serveis. Al juny, només tres comunitats van registrar unes caigudes de facturació més accentuades. Es tracta de Madrid (-23,6%), les Illes Canàries (-35,2%) i les Illes Balears (-49,5%). Per altra banda, zones com Múrcia (-0,9%), Extremadura (-3,1%) o l’Aragó (-6,7%) van ser les menys afectades.

Pel que fa al tipus d’activitats, els serveis d’allotjament i les agències de viatges van ser les més perjudicades. Al juny, les seves vendes van caure per sobre el 90% al conjunt de l’Estat. Durant el sisè mes de l’any també van registrar importants caigudes de facturació el transport aeri (-80,1%), el transport per taxi (-71,2%), el transport per ferrocarril (-54,7%) i els cinemes (-48,8%).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca