La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya cau un 18,2% al juny

El sector acumula quatre mesos consecutius registrant caigudes de vendes, un fet que no es donava des del 2013

La xifra de negocis del sector serveis a Catalunya va caure un 18,2% al juny a causa dels efectes econòmics derivats de la crisi de la covid-19. Segons les dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), el sector acumula quatre mesos consecutius registrant caigudes de vendes, un fet que no es donava des de principis del 2013. Coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma, la facturació de les empreses vinculades al sector serveis a Catalunya va disminuir un 18,7% interanual al març. Posteriorment, durant els mesos d’abril i maig, la facturació va caure un 41,2% i un 34,5%, respectivament. Al conjunt de l’Estat, l’Índex de Xifra de Negoci dels serveis va registrar una variació negativa del 18% interanual al juny.

Publicitat

En relació amb l’ocupació, el nombre d’empleats dins el sector a Catalunya durant el mes de juny va ser un 7,2% inferior respecte al mateix període de l’exercici anterior. Al conjunt de l’Estat, la taxa de variació anual en l’ocupació va ser del -7,1%.

De fet, Catalunya és un dels territoris més castigats per la pandèmia pel que fa al sector serveis. Al juny, només tres comunitats van registrar unes caigudes de facturació més accentuades. Es tracta de Madrid (-23,6%), les Illes Canàries (-35,2%) i les Illes Balears (-49,5%). Per altra banda, zones com Múrcia (-0,9%), Extremadura (-3,1%) o l’Aragó (-6,7%) van ser les menys afectades.

Pel que fa al tipus d’activitats, els serveis d’allotjament i les agències de viatges van ser les més perjudicades. Al juny, les seves vendes van caure per sobre el 90% al conjunt de l’Estat. Durant el sisè mes de l’any també van registrar importants caigudes de facturació el transport aeri (-80,1%), el transport per taxi (-71,2%), el transport per ferrocarril (-54,7%) i els cinemes (-48,8%).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca