Publicitat institucional

La columna d’avui no la dedicaré a lamentar-se sobre la situació amb la qual ens trobem els mitjans catalans que tenim una estructura humil, com la de Mirall. La precarietat va en l’ofici, combatre-la és una gesta diària. Però m’agradaria fer una breu reflexió.

La Generalitat de Catalunya té un departament de publicitat institucional que es dedica a repartir les campanyes que prepara el Govern per anunciar mesures, avisos, alertes que prenen les conselleries. Enguany, amb la covid-19, la publicitat privada ha caigut en picat. Els estudis dibuixen aquesta davallada entre el 50% i el 80%.

Si enguany la Direcció General de Difusió no dona un cop de mà als centenars de mitjans que ens repartim per tot el territori i segueix concentrant el gruix cap a les grans capçaleres, com va exposar el diari La República fa just un any, el teixit comunicatiu del país morirà. Cal una visió més cooperativa i menys política a l’hora de decidir com es reparteixen les campanyes. Potser per a La Vanguardia 500€ és una quantitat miserable, per a projectes com el nostre, que viu de la publicitat privada i els mecenes que defensen aquesta visió del periodisme, és donar mesos de vida a la capçalera.

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca