La jutgessa de violència de gènere eleva al Suprem el cas del magistrat del TC detingut

La titular del jutjat d'instrucció 7 veu indicis d'un possible delicte de maltractaments

Publicitat

La titular del jutjat d’instrucció 7 de Majadahonda (Madrid), especialitzat en violència sobre la dona, veu indicis d’un presumpte delicte de maltractament en l’àmbit familiar -recollit en l’article 153 del Codi Penal- en el cas del magistrat del Tribunal Constitucional (TC) Fernando Valdés i ha acordat elevar-lo al Tribunal Suprem. La magistrada ha decidit enviar a l’alt tribunal l’exposició raonada amb les diligències sobre la detenció de Valdés, de 75 anys, la matinada de dimarts al seu domicili per un suposat cas de violència de gènere. Com Valdés és aforat, el Suprem és qui pot investigar-lo. El magistrat del TC va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial dimarts.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes