Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Per evitar-ho reclamen accions "coordinades, ràpides i eficaces" al ministeri i les conselleries

Publicitat

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una “alta probabilitat” d’haver de tornar a afrontar “situacions assistencials tant greus com les viscudes durant l’estat d’alarma” si no es prenen noves mesures. Destaquen que hi ha un “incessant” increment de diagnòstics de nous casos de covid-19 en centres de salut, hospitals, unitats de cures intensives, serveis d’urgències i emergències i pneumologia i asseguren que les mesures que s’estan prenent “no són suficients per controlar la transmissió de la infecció”. Per aquest motiu consideren “imprescindible” que es posin en marxa mesures “coordinades, ràpides i eficaces” entre el ministeri de Sanitat i les administracions autonòmiques, segons exposen en un comunicat.

També adverteixen a les autoritats sanitàries que els professionals de la salut han de tenir les “existències adequades” d’equips de protecció individual, reactius per fer les proves, fàrmacs, ventiladors, respiradors i que es contracti el personal sanitari necessari “perquè no es repeteixi el desproveïment de recursos materials i humans viscut durant la primera onada de la pandèmia”.

Recorden “a la població en general i especialment als joves” que és “de màxima importància” seguir “estrictament” les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries. Detallen que aquestes són l’ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat, el rentat freqüent de mans, evitar les aglomeracions i complir les quarantenes indicades.

Signen el comunicat les societats espanyoles de pneumologia i cirurgia toràcica (SEPAR), medicina interna (SEMI), malalties infeccioses i microbiologia clínica (SEIMC), urgències i emergències (SEMES), anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor (SEDAR), medicina preventiva, salut pública i higiene (SEMPSPH), atenció primària (SEMERGEN), medicina general i de família (SEMG) i medicina familiar i comunitària (SEMFYC).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes