Crit d’alerta de nou societats científiques per l'”alta probabilitat” d’un “nou col·lapse de la sanitat

Per evitar-ho reclamen accions "coordinades, ràpides i eficaces" al ministeri i les conselleries

Nou societats mèdiques han alertat aquest dijous que hi ha una “alta probabilitat” d’haver de tornar a afrontar “situacions assistencials tant greus com les viscudes durant l’estat d’alarma” si no es prenen noves mesures. Destaquen que hi ha un “incessant” increment de diagnòstics de nous casos de covid-19 en centres de salut, hospitals, unitats de cures intensives, serveis d’urgències i emergències i pneumologia i asseguren que les mesures que s’estan prenent “no són suficients per controlar la transmissió de la infecció”. Per aquest motiu consideren “imprescindible” que es posin en marxa mesures “coordinades, ràpides i eficaces” entre el ministeri de Sanitat i les administracions autonòmiques, segons exposen en un comunicat.

Publicitat

També adverteixen a les autoritats sanitàries que els professionals de la salut han de tenir les “existències adequades” d’equips de protecció individual, reactius per fer les proves, fàrmacs, ventiladors, respiradors i que es contracti el personal sanitari necessari “perquè no es repeteixi el desproveïment de recursos materials i humans viscut durant la primera onada de la pandèmia”.

Recorden “a la població en general i especialment als joves” que és “de màxima importància” seguir “estrictament” les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries. Detallen que aquestes són l’ús de la mascareta, mantenir la distància de seguretat, el rentat freqüent de mans, evitar les aglomeracions i complir les quarantenes indicades.

Signen el comunicat les societats espanyoles de pneumologia i cirurgia toràcica (SEPAR), medicina interna (SEMI), malalties infeccioses i microbiologia clínica (SEIMC), urgències i emergències (SEMES), anestesiologia, reanimació i terapèutica del dolor (SEDAR), medicina preventiva, salut pública i higiene (SEMPSPH), atenció primària (SEMERGEN), medicina general i de família (SEMG) i medicina familiar i comunitària (SEMFYC).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca