Sánchez rebutja desvetllar on és Joan Carles I

El president del govern espanyol insisteix en la "confidencialitat" de les converses que manté amb Felip VI

Publicitat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat desvetllar on és Joan Carles I i ha afirmat que comunicar-ho correspon a la Casa Reial o al “propi afectat”. “Som institucions diferents”, ha remarcat. En roda de premsa aquest dimecres després de reunir-se amb Felip VI al Palau de Marivent (Mallorca), Sánchez ha insistit en la “confidencialitat” de les converses que manté amb el cap d’Estat i ha mantingut el silenci sobre el destí del rei emèrit, deu dies després de l’anunci de la marxa de l’exmonarca. El cap de l’executiu ha defensat que “com més adversa és la situació”, “més important és el normal funcionament de les institucions públiques” i cal “garantir la necessària estabilitat institucional”.

Sánchez ha explicat que la reunió amb el rei ha estat “ordinària” però marcada per la situació “extraordinàriament complexa” derivada del coronavirus. El cap de l’executiu ha explicat que a la trobada han parlat de la situació sanitària, econòmica i social derivada de la covid-19 així com d’altres qüestions de política internacional, com la situació del Líban.

El president del govern espanyol no ha esmentat la qüestió del rei emèrit entre els temes que s’han tractat al tradicional despatx d’estiu. Preguntat pel tema, Sánchez ha defensat que “aquelles qüestions que hagin de comunicar-se vinculades amb l’assumpte ha de ser la Casa Reial o el propi afectat i no el poder executiu” qui les faci públiques.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca