La creació d’empreses a l’Estat es dispara un 77,7% al juny respecte a maig

Les comunitats amb major nombre de societats creades al juny van ser Madrid i Catalunya

El nombre de noves societats mercantils a Espanya es va disparar un 77,7% al juny respecte a maig, fins a totalitzar 6.733 noves empreses, malgrat que va retrocedir un 9,4% al juny respecte al mateix mes de 2019, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Publicitat

Amb la reculada interanual del juny, marcat per la crisi sanitària i l’estat d’alarma, la creació d’empreses encadena sis mesos de taxes interanuals negatives després d’haver cedit en el mes de gener gairebé un 4%; al febrer més d’un 9%; al març més d’un 28%, a l’abril més d’un 73% i al maig, un 55,9%.

Per la seva banda, les dissolucions empresarials van disminuir un 11,4% al juny en taxa interanual, fins a sumar 1.112, i, en taxa mensual (juny sobre maig), les dissolucions empresarials van augmentar un 131,2%, la seva major alça en almenys cinc anys.

Les comunitats amb major nombre de societats mercantils creades al juny van ser Madrid (1.499 societats), Catalunya (1.436) i Andalusia, on es van crear 1.192 empreses. Per contra, les que menys societats van constituir al maig van ser La Rioja (27), Navarra (47) i Cantàbria (61).

Atenent a les societats mercantils dissoltes, les que van presentar major nombre van ser Comunitat de Madrid (364), Andalusia (162) i Comunitat Valenciana (112). Per contra, les que van registrar menys societats dissoltes van ser Comunitat Foral de Navarra i La Rioja (ambdues amb quatre).

Extremadura (+24,7%), Regió de Múrcia (+12,2%) i Principat d’Astúries (+9,3%) van presentar les majors taxes anuals en el nombre de societats mercantils creades, mentre que Canàries (-33,2%), La Rioja (-30,8%) i Comunitat Foral de Navarra (-27,7%) van registrar els majors descensos.

Quant a les societats dissoltes, les taxes més elevades es van donar en Comunitat Valenciana (+49,3%), Cantàbria (+30,8%) i Aragó (+22,9%). Per contra, Canàries (-36,2%), La Rioja (-33,3%) i Castella-la Manxa (-32,0%) es van anotar els majors descensos.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Forcadell, dolguda amb la resposta de la sentència de l’1-O: “Es va fer tard i malament”

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell espera que la resposta institucional a la possible inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no sigui com...

Torrent només pot garantis que les eleccions seran en diumenge

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que només utilitzaria el "petit marge" que hi hauria si no hi ha candidat a la...

Asens ataca Junqueras: “És demagògic i un insult”

El portaveu del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha qualificat de "demagògic i un insult" que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, compari...

El Circ Cric demana ajuda

Jaume Mateu (Tortell Poltrona) i Montse Trias, fundadors i ànimes del Circ Cric, projecten convertir les carpes ubicades al peu del Montseny en un...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca