La creació d’empreses a l’Estat es dispara un 77,7% al juny respecte a maig

Les comunitats amb major nombre de societats creades al juny van ser Madrid i Catalunya

Publicitat

El nombre de noves societats mercantils a Espanya es va disparar un 77,7% al juny respecte a maig, fins a totalitzar 6.733 noves empreses, malgrat que va retrocedir un 9,4% al juny respecte al mateix mes de 2019, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Amb la reculada interanual del juny, marcat per la crisi sanitària i l’estat d’alarma, la creació d’empreses encadena sis mesos de taxes interanuals negatives després d’haver cedit en el mes de gener gairebé un 4%; al febrer més d’un 9%; al març més d’un 28%, a l’abril més d’un 73% i al maig, un 55,9%.

Per la seva banda, les dissolucions empresarials van disminuir un 11,4% al juny en taxa interanual, fins a sumar 1.112, i, en taxa mensual (juny sobre maig), les dissolucions empresarials van augmentar un 131,2%, la seva major alça en almenys cinc anys.

Les comunitats amb major nombre de societats mercantils creades al juny van ser Madrid (1.499 societats), Catalunya (1.436) i Andalusia, on es van crear 1.192 empreses. Per contra, les que menys societats van constituir al maig van ser La Rioja (27), Navarra (47) i Cantàbria (61).

Publicitat

Atenent a les societats mercantils dissoltes, les que van presentar major nombre van ser Comunitat de Madrid (364), Andalusia (162) i Comunitat Valenciana (112). Per contra, les que van registrar menys societats dissoltes van ser Comunitat Foral de Navarra i La Rioja (ambdues amb quatre).

Extremadura (+24,7%), Regió de Múrcia (+12,2%) i Principat d’Astúries (+9,3%) van presentar les majors taxes anuals en el nombre de societats mercantils creades, mentre que Canàries (-33,2%), La Rioja (-30,8%) i Comunitat Foral de Navarra (-27,7%) van registrar els majors descensos.

Quant a les societats dissoltes, les taxes més elevades es van donar en Comunitat Valenciana (+49,3%), Cantàbria (+30,8%) i Aragó (+22,9%). Per contra, Canàries (-36,2%), La Rioja (-33,3%) i Castella-la Manxa (-32,0%) es van anotar els majors descensos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca