Colau avisa que serà unilateral amb l’ús dels romanents: “Hi haurà uns fets consumats”

Barcelona, Lleida, València, Badalona i Reus, contra l'acord de la FEMP sobre l'ús del superàvit

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha avisat que el consistori utilitzarà els romanents, que ha explicat que ascendeixen de 165 milions a 230 si se suma els de les entitats municipals: “Hi haurà uns fets consumats. Farem dèficit sí o sí, sense cap mala fe. Ens passarà a tots, que gastarem més del que ingressem”.

En una entrevista aquest dimarts en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, l’alcaldessa ha reaccionat així a l’acord entre el Ministeri d’Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a l’ús del superàvit dels ajuntaments.

L’alcaldessa ha explicat que el consistori té un pressupost precrisis aprovat i ha assegurat que no deixarà d’atendre serveis bàsics, per la qual cosa ha desitjat que aquest decret llei es modifiqui al Congrés.

“La ministra d’Hisenda ha tingut una actitud que no entenc, antimunicipalista i tancada al diàleg”, ha dit Colau sobre Maria Jesús Montero, i ha afegit que s’haurà d’obrir a negociar perquè considera que aquest és un problema transversal i no de partits polítics.

Publicitat

Colau ha reclamat que es canviï el marc legislatiu d’estabilitat pressupostària, ja que considera un contrasentit que es deixi endeutar-se a les comunitats autònomes i a l’Estat i als ajuntaments se’ls “penalitzi” i no se’ls deixi endeutar-se.

Sobre la postura dels seus socis de govern del PSC a Barcelona, Colau ha afirmat que la seva posició va quedar reflectida en el ple de juny, quan de manera unànime “totes les formacions polítiques van votar a favor d’exigir a l’Estat que deixi usar els romanents i hi hagi un canvi legislatiu”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca