Aquestes són les mesures que incorporaran els mercats de Barcelona contra la covid

Serviran per comptar el nombre de persones que entren sense possibilitat d'enfocar les cares

Publicitat

Els mercats municipals de Barcelona Abaceria, Sants, Sarrià, els Encants de Bellcaire i Sant Antoni ja tenen càmeres zenitals als sostres d’accés per comptar les persones que entren i surten del mercat, sense possibilitat d’enfocar les cares. La informació aportada deriva en semàfors verds quan es pot accedir i vermell quan s’arriba al límit d’aforament, amb l’objectiu de contribuir juntament al personal de seguretat al millor compliment de les mesures establertes per evitar la propagació de la covid-19. La instal·lació a tots els mercats de Barcelona està prevista per mitjans d’octubre amb 260 càmeres i 125 pantalles de seguiment. Els projectes per a Boqueria i Encants quedaran al marge per la singularitat dels seus accessos.

Les càmeres, situades al sostre de les zones d’accés, comptabilitzaran el nombre de persones que entren i surten del mercat a partir del comptatge de caps presents en l’espai. Amb aquest sistema automàtic, els mercats asseguren el compliment de les mesures per evitar contagis, limiten i tenen el control de l’ocupació en temps real.

Els informes que el sistema facilita també permetran també analitzar les dades i gràfics per tal de saber quina és, amb dades reals, l’afluència de clientela en cada moment i en cada mercat, analitzar la informació objectiva i adequar-ne el servei i els accessos de cada mercat a la realitat dels diferents dies i les diferents franges.

Els 43 mercats municipals de Barcelona continuen implementant noves mesures per garantir la seguretat sanitària com han vingut fent des del decret de l’estat d’alarma al mes de març a causa de la covid-19.

Publicitat

Altres mesures dels mercats

En els darrers mesos els mercats ja han implementat mesures per facilitar la compra, com la venda en línia o el repartiment domiciliari, i per garantir la seguretat alimentària dels equipaments, com la limitació dels accessos, l’increment del personal de seguretat, la distribució de mascaretes entre els venedors o la distribució de gel desinfectant.

De la mateixa manera, juntament amb l’ajuntament i amb tota la resta de comerç d’alimentació de la ciutat, es va consensuar al mes de març un decàleg de bones pràctiques adreçat a la ciutadania per prevenir els contagis. 38.000 persones de mitjana han anat a comprar cada dia als 39 mercats municipals alimentaris durant el confinament, segons informa l’Ajuntament de Barcelona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca