La Guardia Urbana de Barcelona té 16 positius i 105 agents confinats

El sindicat Csif portarà a Inspecció del Treball les mesures de prevenció al cos

Publicitat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius de coronavirus i té 105 agents confinats per haver tingut contacte amb un malalt.

Segons les xifres del cos a què ha tingut accés Europa Press, fins al dissabte 8 d’agost 766 agents es van curar després de passar la malaltia o una quarentena per estar en contacte amb un positiu.

Aquest mateix cap de setmana, diversos sindicats del cos han criticat les mesures de prevenció a les comissaries, subratllant el cas de la Unitat de Platges, que ha registrat tres contagis en les dues últimes setmanes.

El sindicat Csif ha anunciat que portarà els casos a la Inspecció del Treball en els propers dies, ja que consideren que s’està vulnerant la Llei de prevenció de riscos laborals.

Publicitat

El portaveu de Csif, Eugenio Zambrano, ha lamentat en declaracions a Europa Press que el consistori “s’ha relaxat des de la fi de l’estat d’alarma” pel que fa a les mesures de prevenció entre els agents.

Protocols de prevenció

Ha assegurat que no s’ha aïllat a alguns contactes i critica que s’hagin reprès les rotacions als grups de treball i a les patrulles, la qual cosa implica contacte amb més persones cada dia, i el sindicat considera que “la política de prevenció amb els tests serològics que s’estan passant a la plantilla no resulta efectiva”, i demana que es facin proves PCR als agents.

Per la seva banda, la secció d’UGT al cos policial ha demanat en un tuit que “cal millorar els protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics prevenció”, i ha lamentat el tercer contagi a la Unitat de Platges.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar el dijous, a preguntes dels periodistes sobre el contagi d’un agent, que l’home va mostrar símptomes tres dies després de començar vacances, i va donar positiu en fer-se la prova, per la qual cosa es va alertar a les persones que havien tingut contacte amb ell fins a dos dies abans: “Des de prevenció de riscos laborals s’ha descartat que tingui cap afectació en els seus companys de comissaria”, va afegir.

Casos registrats

El dia 1 d’agost, la Guàrdia Urbana registrava 13 positius, que van augmentar fins a 16 al llarg d’una setmana, i va mantenir xifres similars al juliol, quan van baixar de 17 a 13 al llarg del mes.

Després de superar el centenar de contagis a l’abril i al maig, la xifra es va reduir a la meitat durant el mes de juny: va començar amb 31 agents malalts, i el dia 31 n’hi havia 17.

Les xifres més altes es van registrar entre març i abril, quan el cos va arribar als 170 malalts i va tenir fins a 400 agents confinats.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes