La Guardia Urbana de Barcelona té 16 positius i 105 agents confinats

El sindicat Csif portarà a Inspecció del Treball les mesures de prevenció al cos

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius de coronavirus i té 105 agents confinats per haver tingut contacte amb un malalt.

Publicitat

Segons les xifres del cos a què ha tingut accés Europa Press, fins al dissabte 8 d’agost 766 agents es van curar després de passar la malaltia o una quarentena per estar en contacte amb un positiu.

Aquest mateix cap de setmana, diversos sindicats del cos han criticat les mesures de prevenció a les comissaries, subratllant el cas de la Unitat de Platges, que ha registrat tres contagis en les dues últimes setmanes.

El sindicat Csif ha anunciat que portarà els casos a la Inspecció del Treball en els propers dies, ja que consideren que s’està vulnerant la Llei de prevenció de riscos laborals.

El portaveu de Csif, Eugenio Zambrano, ha lamentat en declaracions a Europa Press que el consistori “s’ha relaxat des de la fi de l’estat d’alarma” pel que fa a les mesures de prevenció entre els agents.

Protocols de prevenció

Ha assegurat que no s’ha aïllat a alguns contactes i critica que s’hagin reprès les rotacions als grups de treball i a les patrulles, la qual cosa implica contacte amb més persones cada dia, i el sindicat considera que “la política de prevenció amb els tests serològics que s’estan passant a la plantilla no resulta efectiva”, i demana que es facin proves PCR als agents.

Per la seva banda, la secció d’UGT al cos policial ha demanat en un tuit que “cal millorar els protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics prevenció”, i ha lamentat el tercer contagi a la Unitat de Platges.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar el dijous, a preguntes dels periodistes sobre el contagi d’un agent, que l’home va mostrar símptomes tres dies després de començar vacances, i va donar positiu en fer-se la prova, per la qual cosa es va alertar a les persones que havien tingut contacte amb ell fins a dos dies abans: “Des de prevenció de riscos laborals s’ha descartat que tingui cap afectació en els seus companys de comissaria”, va afegir.

Casos registrats

El dia 1 d’agost, la Guàrdia Urbana registrava 13 positius, que van augmentar fins a 16 al llarg d’una setmana, i va mantenir xifres similars al juliol, quan van baixar de 17 a 13 al llarg del mes.

Després de superar el centenar de contagis a l’abril i al maig, la xifra es va reduir a la meitat durant el mes de juny: va començar amb 31 agents malalts, i el dia 31 n’hi havia 17.

Les xifres més altes es van registrar entre març i abril, quan el cos va arribar als 170 malalts i va tenir fins a 400 agents confinats.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca