La Covid-19 afecta més a les zones més pobres de Barcelona

"El districte amb menys renda, el de Nou Barris, va registrar 2,5 vegades més incidència de casos"

Publicitat

Un estudi de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAPJGol) revela que els districtes de la ciutat de Barcelona amb ingressos més baixos van ser els més afectats per la primera ona del coronavirus.

“El districte amb menys renda, el de Nou Barris, va registrar 2,5 vegades més incidència de casos de Covid-19 que el de més renda, Sarrià-Sant Gervasi”, ha explicat l’IMIM en un comunicat aquest dilluns.

Els resultats procedeixen de l’anàlisi de 9.000 casos i la seva comparació amb la renda mitjana per districtes i, segons ha explicat la investigadora principal de l’estudi, la doctora Maria Grau, demostren que “els esforços per contenir l’epidèmia no poden ignorar els problemes d’equitat en matèria de salut”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca